אגסים מבושלים ביין

אגסים מבושלים ביין

קינוח קלאסי לארוחה אלגנטית.

היין מקבל טעם מיוחד בזכות הג'ינג'ר. אם אתם הרפתקנים, תוסיפו גם 2 גרגרי פלפל שחור.

אפשר להשתמש בכל יין אדום או לבן שטעים לכם, ולא חייבים לקנות במיוחד, גם שאריות יין יתאימו.

מצרכים

  • 6 אגסים קטנים
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כוס יין אדום
  • ½ כוס סוכר
  • 1 מקל קינמון
  • 2 מסמרי ציפורן
  • פרוסת ג'ינג'ר בעובי כחצי ס"מ

אופן ההכנה

  1. למזוג את היין לסיר רחב שיכול להכיל את האגסים בשכבה אחת. אפשר להשתמש בתערובת יין או ביין אדום  או לבן בלבד. להוסיף את הסוכר והתבלינים ולהביא לרתיחה.
    לטעום את התערובת ולהוסיף עוד סוכר אם רוצים אותה מתוקה יותר. זכרו שגם האגסים מתוקים ומפרישים מתיקות לסירופ.
  2. לקלף את האגסים ולהניח בשכבה אחת בסיר עם היין. להנמיך את החום לבינוני-נמוך, לכסות את הסיר ולבשל כשעה, עד שהאגסים מתרככים מעט.
    היין צריך לבעבע בעדינות במשך הבישול. מדי פעם להפוך את האגסים כך שיכוסו ביין מכל הצדדים.
  3. להעביר לכלי עם הסירופ ולקרר היטב.

 

 

 

תגובה אחת

  1. פינגבק: טארט אגסים וקרם שקדים | טבעוניקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*