אוזני המן טבעוניות במילוי פרג ושוקולד

אוזני המן טבעוניות במילוי פרג ושוקולד

יש אוזני המן במילוי פרג, ויש במילוי שוקולד. קשה להחליט… אז במקום לאכול כפליים, הוספתי את השוקולד לפרג.

בזכות הבצק המיוחד, אוזני ההמן האלו עדינות ורכות במיוחד.

מצרכים

מילוי

  • 200 מ"ל חלב שקדים, עדיף ביתי לא ממותק.
  • 100 גר' סוכר חום
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • קורט מלח
  • 200 גר' פרג  טחון טרי
  • 30 גר' שמן קוקוס (עדיף מזוכך, ללא ריח)
  • 50 גר' צימוקים כהים
  • 60 גר' אגוזי מלך קצוצים
  • ¼ כפית ציפורן טחון
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 25 גר' נטיפי שוקולד מריר טבעוני

אופן ההכנה


  1. בסיר עמוק, לחמם את חלב השקדים, סוכר, קורט מלח וקליפת לימון עד לרתיחה.
    להוסיף את הפרג הטחון ולערבב עד שכל הפרג ספוג בנוזל.
    להוסיף את שמן הקוקוס, לערבב ולבשל בחום נמוך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  2. להוריד את הסיר מהכיריים, להוסיף לתערובת את הצימוקים, אגוזים, ציפורן וקינמון ולערבב היטב.
    לצנן את התערובת לגמרי (אפשר במקרר).
  3. לרדד את הבצק בעדינות לעלה בעובי 3 מ"מ. לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ ולהזיז את שאריות הבצק.
    להניח במרכז כל עיגול כפית מן המלית ומעליה לפזר 3-4 נטיפי שוקולד.
  4. ליצירת אוזן המן: לסגור את השוליים מהמרכז כלפי מעלה ליצירת קודקוד. לקפל את הבסיס כלפי מעלה ליצירת משולש, תוך כדי השארת פתח קטן במרכז אוזן ההמן. לצבוט את השוליים לסגירה.
    להניח את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  5. לאסוף את השאריות ולרדד שוב את הבצק, ולהכין עוד אוזני המן.
  6. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180°, במשך 20-25 דקות. אוזני ההמן ישארו בהירות ומעט רכות.
    לצנן את אוזני ההמן לגמרי. אם אוהבים, אפשר לפזר אבקת סוכר מעל.

הערות

  •  פרג טחון מתעפש במהירות ולכן כדאי לקנות רק פרג שנטחן במקום. יש לבשל או להקפיא את הפרג הטחון תוך שעתיים מזמן הטחינה.
  •  במקום אוזני המן, אפשר להכין מהבצק והמילוי רולדה:
    לרדד את הבצק לעלה מלבני בעובי 3 מ"מ. למרוח שכבה דקה של המילוי (המילוי מתקשה מעט בקרור, ולכן במקום למרוח אפשר לעצב אותו בידיים לעלה דק). לגלגל לרולדה מהבסיס הרחב ולהעביר לתבנית.
    לפני האפיה, לפרוס לפרוסות בעובי ½1 ס"מ.
    לאפות בתנור שחומם מראש ל 180° במשך 30 דקות.
    לצנן היטב ולהפריד את הפרוסות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*