אפונה ירוקה עם שמיר ונענע

אפונה ירוקה עם שמיר ונענע

מדהים איך כל כך מעט תיבול יוצר תבשיל טעים כל כך של אפונה ירוקה. המתיקות של האפונה והבצל משתלבים עם המתיקות של השמיר והרעננות של הנענע.
את התוצאה הסופית אי אפשר להפסיק לאכול.

מצרכים

  • 800 גר' (1 חב', אפשר במשקל קטן יותר) אפונה קפואה.
    בד"כ אני מעדיפה ירקות טריים על פני קפואים, אבל במקרה של אפונה, אין הבדל גדול בטעם. אם בכל זאת אתם משתמשים באפונה טרייה (כל הכבוד על ההשקעה בקילוף…), הוסיפו כחצי כוס מים בזמן הבישול.
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 כף שמן זרעי ענבים או חמניות
  • ½ כוס שמיר קצוץ, ללא הגבעולים העבים והקשים.
  • 1 כף נענע טריה קצוצה
  • מלח ויחסית הרבה פלפל שחור גרוס (לאיזון המתיקות)

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני, לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל.
    לטגן את הבצל בחום בינוני-גבוה בסיר מכוסה עד שהבצל מזהיב מעט. לערבב לעיתים תכופות, כי אין הרבה שמן ואנחנו לא רוצים שהבצל ידבק או ישרף.
  2. להוסיף את האפונה הקפואה, השמיר, הנענע, מלח ופלפל.
    לערבב, להנמיך את החום לבינוני-נמוך ולבשל מכוסה כ- 15 דקות מהזמן שבו רוב האפונה הפשירה.
    אם משתמשים באפונה טריה – להוסיף גם כחצי כוס מים.
    במשך הבישול, לבדוק שיש מעט נוזלים בתחתית הסיר, ואם יש צורך, להוסיף מעט מים.
    בסוף הבישול האפונה צריכה להיות רכה והתבשיל יחסית יבש, כמעט ללא נוזלים.

הערות

  •  גיוונים: במקום שמיר ונענע, השתמשו בכפית אחת של רוזמרין טרי קצוץ.
  •  לתבשיל בריא יותר, אפשר לוותר על טיגון הבצל ולהוריד אותו מהמתכון.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*