בצק פריך טבעוני מתוק עדין

הבצק הפריך הטבעוני הזה עדין במיוחד בזכות השימוש באבקת סוכר ובקורנפלור.

הבצק מתאים להכנת עוגיות פריכות, אוזני המן או אלפחורס טבעוניים.

מצרכים

  • 250 גר' קמח חיטה לבן (לא תופח)
  • 50 גר' קורנפלור
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 150 גר' שמן קוקוס (עדיף מזוכך, ללא ריח)
  • 90 גר' חלב קוקוס. עדיף להשאיר את חלב הקוקוס במקרר כך שהשומן יפרד מהנוזל, ולהשתמש ב 50 גר' שומן ו- 40 גר' נוזל.
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  1. להכניס למעבד מזון עם סכין, את הקמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפיה, מלח ושמן קוקוס.
    לעבד בשלושה פולסים קצרים (של כ-5 שניות כל אחד), עד שהתערובת דומה לחול.
  2. להוסיף את חלב הקוקוס ותמצית הוניל. לעבד עוד כ-10 שניות.
  3. להוציא את הבצק למשטח עבודה ולהדק אותו מעט (לא ללוש), עד שמתאחד.
    לחלק לשני חלקים ולעצב כל חלק לדיסק עבה. לעטוף בניילון נצמד ולקרר 30 דקות במקרר.

הערות

  •  אפשר לשמור את הבצק עד 24 שעות במקרר.
  •  אפשר להקפיא את הבצק מיד לאחר ההכנה, הוא נשמר עד חודש במקפיא, עטוף בניילון נצמד.

 

 

 

2 תגובות

  1. דפנה אומר:

    בצק נפלא, תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*