בצק פריך מלוח

בצק פריך מלוח

הבצק הפריך הכי פריך שהכנתי, אה… והוא גם טבעוני!

מצויין כבסיס לפשטידות ובורקסים.

כדי שהבצק יהיה פריך במיוחד, צריך להשתמש בשומן קשה, שיוכל לעטוף את הקמח. במקרה הזה השתמשתי בתערובת של שמן קוקוס ושמן זית אשר מתקשים בקרור. כדאי לקרר גם את הקמח, כך שלא ימיס את השומן בזמן העיבוד.

בצק פריך דורש עיבוד מינימלי, אם תלושו אותו הוא יהפך להיות קשה ולא פריך.

הכמות מספיקה לכ- 24 בורקסים קטנים, שמורכבים משתי דיסקיות בצק או לשתי תחתיות פאי בקוטר 22 ס"מ.

מצרכים

  • 100 גר' (½ כוס) שמן קוקוס מזוכך (בלי ריח)
  • 60 גר' (1/3 כוס) שמן זית
  • 350 גר' (½2 כוסות מידה) קמח חיטה לבן
  • ½1 כפית מלח
  • ½ כוס מים קרים

אופן ההכנה

  1. להכנת תערובת השומן: אם שמן הקוקוס קשה, להמיס אותו בסיר קטן או במיקרוגל אבל לא לתת לו להתחמם. תוך פחות מדקה רוב השמן כבר יהיה נוזלי. לערבב אותו עם שמן הזית לתערובת אחידה, אפשר בעזרת מטרפה קטנה.
    להעביר את התערובת לכלי קטן ושטוח או לתבנית סיליקון שטוחה ולקרר את במקפיא כשעה או במקרר כשעה וחצי לפחות, עד שהשמן מתקשה.
  2. לשים במעבד מזון עם סכין קיצוץ, את הקמח והמלח. לחתוך את השומן לקוביות בינוניות ולהוסיף לקערת המעבד. לעבד כחצי דקה עד שהתערובת דומה לחול דק.
    להוסיף את המים ולעבד עד שמתאחד לבצק – כדקה. גם אם נראה שהבצק לא התאחד, לא לעבד יותר מדי, כי אז הבצק לא יהיה פריך אלא קשה. אחרי שתוציאו אותו מהקערה ותהדקו אותו ביד הוא יהיה בסדר.
    אם אין מעבד מזון – לערבב את הקמח המלח והשומן בתנועות של פירור, לא לישה. כדאי לחתוך את השומן לקוביות קטנות מאד כדי לעזור בתהליך. כשכל הקמח עטוף בשומן והתערובת דומה לחול דק לח, להוסיף את המים ולערבב מעט, שוב בתנועות של פירור ולא של לישה.
  3. להוציא את הבצק למשטח עבודה ולהדק אותו לצורת כדור או גליל (בהתאם לצורה שאותה תרצו לרדד) ולשטח מעט.
    בחורף אפשר כבר לרדד את הבצק להמשך השימוש. בקיץ יש לקרר את הבצק עטוף בניילון נצמד, כחצי שעה במקרר.

 

4 תגובות

  1. חמוטל אומר:

    מה הנפחים של מרכיבי הפריך המלוח?
    (נטולת משקל במטבח)

    • טבעוניקה אומר:

      הי חמוטל,
      ממליצה לך מאד לקנות משקל מטבח, זה לא יקר וישמש אותך שנים רבות ויעזור לך להכין מתכונים מוצלחים (בעיקר באפיה).
      ובינתיים, עדכנתי את המתכון הכתוב.

  2. ליאור אומר:

    נשמע טוב. באיזה שמן קוקוס השתמשת שהוא בלי ריח?
    אפשר גם להפוך את הבצק למתוק?

    • טבעוניקה אומר:

      השמן נקרא שמן קוקוס מזוכך, ארוז ע"י קיבוץ זנבר. קניתי בעדן טבע מרקט.
      כדי להפוך את הבצק למתוק, מחליפים את שמן הזית בשמן ניטרלי (זרעי ענבים או חמניות) ומוסיפים 100 גר' סוכר.
      בקרוב יהיה מתכון לבצק מתוק, שמשתמש בחמאה טבעונית. מתכון לחמאה באתר http://www.veganbaking.net/recipes/fats/vegan-butters/vegan-butter

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*