בצק פריך מתוק על בסיס חמאה טבעונית

בצק פריך מתוק על בסיס חמאה טבעונית

זהו מתכון בסיסי לבצק פריך מתוק על בסיס חמאה טבעונית. אפשר להשתמש בו כתחתית לפאי מתוק או לעוגיות פריכות.

הכמות מספיקה לשתי תחתיות בקוטר 20 ס"מ או לתחתית אחת בקוטר עד 28 ס"מ.

מצרכים

  • 300 גר' קמח חיטה לבן, עדיף מקורר.
  • 200 גר' חמאה טבעונית קרה מאד, חתוכה לקוביות
  • 100 גר' סוכר
  • קורט מלח
  • 3 כפות מים או חלב סויה/שקדים

אופן ההכנה

  1. להכניס למעבד מזון עם סכין את הקמח, חמאה, סוכר ומלח. לעבד 1-2 דקות, עד שהתערובת דומה לחול דק.
  2. להוסיף את הנוזלים ולעבד עוד דקה עד שהתערובת לחה מעט. אם צריך אפשר להוסיף עוד כף נוזלים.
    להיזהר לא לעבד יותר מדי, כלומר לא לעבד עד שנוצר כדור, כמו שלפעמים כתוב במתכונים, כי אז הבצק האפוי יהיה קשה.
  3. להוציא את הבצק למשטח עבודה ולאחד אותו לכדור. שוב, להיזהר לא ללוש אותו אלא רק לאחד לכדור.
    אם הבצק רך מדי ומרגיש שמנוני, ליצור ממנו דיסק שטוח, לעטוף אותו בניילון נצמד ולקרר 30 דקות במקרר.

 הערות

  •  אפשר לשמור את הבצק עד חודש במקפיא, עטוף היטב בניילון נצמד.

 

תגובה אחת

  1. פינגבק: טארט אגסים וקרם שקדים | טבעוניקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*