בצק שמרים פרסבורגר טבעוני

בצק השמרים הזה מכיל 50% חמאה, טבעונית כמובן, ולכן הוא עשיר וכבד. הוא גם כמעט ואינו דורש התפחה.

אפשר להשתמש בו להכנת עוגות, קרואסונים פשוטים (הם ייצאו רכים ודחוסים, לא אווריריים ופריכים כמו קרואסונים אמיתיים…), מאפים אישיים ממולאים או גביניות טבעוניות.

מצרכים

  • 500 גר' קמח לבן
  • 50 גר' סוכר
  • 7 גר' שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
  • 250 גר' חמאה טבעונית בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות.
  • קורט מלח
  • תמצית וניל
  • 2 כפות אבקת תחליף ביצה מעורבבות עם 2 כפות שמן ו- 100 מ"ל מים

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, לערבב את הסוכר, קמח ושמרים יבשים.
  2. להוסיף את החמאה והמלח וללוש כשתי דקות עד לקבלת מרקם פרורי, ללא גושי חמאה.
  3. להוסיף את תמצית הוניל ותערובת תחליף הביצה וללוש עוד כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  4. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולקרר במקרר למשך הלילה.

הערות

  •  אפשר להקפיא את הבצק המוכן, עטוף היטב בניילון נצמד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*