בצק שק"ם טבעוני

בצק שק"ם טבעוני

הרבה יותר בריא מבצק השק"ם המקורי וכמובן טבעוני. הבצק רך ונוח לעבודה בזכות השמנת שעשויה מטופו משי רך. חשוב להשתמש בטופו משי ולא בטופו רגיל כדי לקבל מרקם חלק וטעם חמאתי.

כדי שיצא בצק פריך ולא קשה, זמן העיבוד עם הקמח צריך להיות מנימילי ולכן נכין בנפרד את שמנת הטופו.

מצרכים

  • 300 גר' קמח, אפשר תערובת של קמחים – חיטה, מלא, כוסמין. למשל 100 גר' קמח חיטה לבן ו- 200 גר' קמח כוסמין לבן
  • 130 גר' שמן קוקוס קר (כך שיהיה במצב מוצק) עדיף מזוכך, ללא ריח
  • 30 גר' שמן זית או שמן ניטרלי (חמניות, זרעי ענבים)

שמנת טופו:

  • 150 גר' טופו משי רך
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. להכנת שמנת הטופו: לטחון בבלנדר מוט או במעבד מזון את הטופו, מיץ לימון ומלח למרקם חלק.
  2. במעבד מזון מצויד בסכין, לערבל את הקמח, השמנים ושמנת הטופו כחצי דקה עד שהבצק מתאחד. יווצר כדור בצק רך ומעט לח.
    להוציא את הבצק מהקערה, ליצור דיסקית או מלבן שטוח, לעטוף בניילון נצמד ולקרר 15 דקות במקרר.

הערות

  •  אם שמן הקוקוס היה קר מאד, לבדוק לפני שמוציאים את הבצק מהקערה שלא נשארו גושים. אם כן, לערבל עוד חצי דקה.
  •  אפשר לשמור את הבצק בקרור עד יומיים לפני השימוש.
  •  לבצק מתוק, אפשר להוסיף 2-3 כפות סוכר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*