גבינה טבעונית מתוקה

גבינה טבעונית מתוקה

הגבינה הטבעונית המתוקה מתאימה למגוון קינוחי גבינה – עוגות, גביניות וקינוחי כוסות. לטעמי, הטעם שלה דומה מאד לטעם הגבינה בקינוחים והיא מהווה תחליף מצויין לגבינה רגילה.

יש להכין אותה לפחות יום לפני הכנת הקינוח.

מצרכים

  • 150 גר' שקדים מולבנים, עדיף מהסוג הפרוס דק
  • 50 גר' אגוזי קשיו לא קלויים
  • ¼1 כוסות מים
  • ¼ כוס מיץ לימון ועוד כף
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  1. לערבב בבלנדר חזק את השקדים, קשיו, מים ו ¼ כוס מיץ לימון לתערובת חלקה. זה לוקח כמה דקות, במהירות גבוהה, אז לא להתייאש… מדי פעם כדאי לגרד את התערובת מהשוליים בעזרת מרית.
  2. להעביר את התערובת לשקית סינון מבד, לסחוט מעט את הנוזלים ולתלות את השקית מעל קערה או בתוך קנקן גבוה. להשאיר במקרר למשך הלילה.
  3. להעביר את התערובת לקערה ולערבב עם 1 כף מיץ לימון, קליפת לימון, אבקת סוכר ותמצית וניל.
    להשתמש בגבינה בהתאם למתכון

 

 

4 תגובות

  1. נשמע טוב. באמת חסרה לי גבינה מתוקה. איך היא באפייה? סבתא שלי משתמשת בגבינת טוב טעם למאפי גבינה מתוקים. נראה לך שזה יוצא דומה?

    • טבעוניקה אומר:

      הי רעות,
      עד עכשיו השתמשתי בה בתור מלית לגביניות ולעוגת שמרים ויצא מעולה. הטעם ממש כמו מלית גבינה וגם המרקם די דומה. המתכון נמצא באתר.
      עדיין לא הכנתי עוגת גבינה אפויה "קלאסית".

      • אורי אומר:

        האם אפשר להחליף את השקדים שבמתכון בעוד קשיו?

      • טבעוניקה אומר:

        הי אורי,
        אפשר להחליף חלק מהשקדים בקשיו. חשוב להשאיר גם את השקדים, אחרת המרקם יוצא רך מדי.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*