גזר ואננס צלויים בתנור – צימעס משודרג

גזר ואננס צלויים בתנור – צימעס משודרג

בצד האשכנזי של המשפחה, צימעס הוא מאכל חובה בראש השנה ובארוחות חגיגיות. המתכון המסורתי עמוס בחמאה ובסוכר, ולכן כאן הכנתי אותו בגירסה קלילה יותר (גם לאכילה וגם להכנה…) ומיוחדת מאד בזכות האננס שמחליף את השזיפים המיובשים המסורתיים.

מצרכים

  • 1 חב' (800 גר') גזר גמדי קפוא (אין צורך להפשיר)
  • ½1 כוסות אננס חתוך, טרי או משומר.
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל 180° צלזיוס.
    לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה.
  2. להניח את הגזר בתבנית. מעליו לפזר את חתיכות האננס הסוכר והקינמון.
    לפזר מעל את שמן הקוקוס. השמן יתקשה בגלל הגזר הקפוא, זה לא נורא.
  3. להכניס את התבנית לתנור. אחרי כ- 20 דקות, להוציא את התבנית ולערבב את תכולתה. בשלב זה הגזר הפשיר, והשמן נמס.
    להחזיר את התבנית לתנור ולאפות עוד כ- 40 דקות, עד שהגזר צלוי ומעט מקורמל.

הערות

  •  לטעמי, כדאי להגיש בטמפרטורת החדר, או פושר. כי כשהתבשיל חם, הטעמים דהויים מעט.
  •  אפשר להשתמש בגזר טרי, פרוס לטבעות או חתוך לגפרורים גדולים. במקרה כזה, זמן הצלייה יתקצר במעט.
  •  האמיצים יכולים להוסיף מעט פלפל צ'ילי יבש גרוס.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*