גלידת תות וגלידת לימון טבעוניות

גלידת תות וגלידת לימון טבעוניות

המצאת השנה הטבעונית שייכת לגוס וולט וג'ואל רוסל (Joël Roessel) שהציגו לנו את המרנג הטבעוני שעשוי ממי בישול חומוס.
כאן אני משתמשת בו להכנת גלידות פירות נטולות שומן.

עבור גלידת התות, השתמשתי בטכניקה של מרנג רגיל, והתוצאה היתה גלידה קשה יותר, במרקם של קצף אוורירי קפוא.
בגלידת הלימון, השתמשתי בטכניקה של מרנג איטלקי, שיצרה גלידה רכה וקרמית, במרקם של גלידת עתירת שומן.

בעיני, הכי טעים להגיש את שתי הגלידות יחד, בצורת עוגת גלידה.

מצרכים


גלידת תות

  • 260 גר' תותים נקיים ללא העלים
  • ¾ כוס מי בישול חומוס (אפשר גם מקופסה)
  • ¾ כוס סוכר (אפשר להגדיל את הכמות עד 1 כוס)

גלידת לימון

  • 1/3 כוס מי חומוס
  • 1/3 כוס פריגת לימון, מופשר
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים


אופן ההכנה - גלידת תות

  1. לרסק את התותים למחית חלקה בעזרת בלנדר. למשקיעים – אפשר להעביר את המחית דרך מסננת דקה.
  2. להקציף את מי החומוס במיקסר חזק. להתחיל במהירות נמוכה וכשנוצר קצף להגדיל את המהירות בהדרגה עד למהירות הגבוהה ביותר.
    בכל שלב, אם מהירות ההקצפה מהירה מדי, הקצף ישפריץ לכל הכיוונים…
    להקציף עד שנוצר קצף תפוח ורך.
  3. להוסיף את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
  4. להוסיף את מחית הפרי ולהקציף במהירות גבוהה עד שנוצרת קציפה תפוחה ואוורירית. גם אם נדמה שהקצף נשבר, לא להתייאש ולהמשיך להקציף. כל עוד אין שומן או שוקולד בתערובת, הקצף יחזור לעצמו.
  5. להעביר לכלי, לסגור היטב ולהקפיא לפחות 6 שעות.

אופן ההכנה - גלידת לימון

  1. להקציף את מי החומוס עם מיץ הלימון במיקסר חזק עד לקבלת קצף יציב.
  2. בזמן שמתחילים להקציף, להכין את סירופ הסוכר:
    בסיר קטן להרתיח את הסוכר והמים עד ל- 120º ומיד להוריד מהכיריים.
  3. לצקת את הסירופ החם בזרם דק לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה.
    להמשיך ולהקציף עד שהתערובת מתקררת, לפחות 10 דקות.
  4. להעביר לכלי, לסגור היטב ולהקפיא לפחות 6 שעות.

  •  אפשר לגוון בטעמים: למשל לשלב ביחד תות ולימון, להשתמש בפריגת מנגו או לימונענע, או להכין מחית מפירות קפואים – פטל, אוכמניות וכו'.
  •  אם מוסיפים אלכוהול, כדאי להפחית קצת את כמות הסוכר, אחרת הגלידה לא תקפא.
  •  קיצור דרך: להכניס את מי החומוס, הפרי והסוכר למיקסר ולהקציף הרבה זמן עד שנוצרת קציפה תפוחה ואוורירית אך יציבה.
  •  עוד רעיונות לשימוש במי החומוס אפשר למצוא בקבוצות הפייסבוק: מרנג טבעוני – נפילות והצלחות, Vegan Meringue – Hits and Misses

 
Tags:

2 תגובות

  1. לימיצ אומר:

    כמה זמן של בישול החומוס ייתנו למים את האפקטיביות של ההקצפה?
    ומה היחס בין החומוס למים?

    • טבעוניקה אומר:

      אני מבשלת את החומוס כרגיל, עד שהוא מתרכך מאד ואז משאירה אותו במים עד שהוא מתקרר. יש כאלו ששומרים אותו במים כל לילה (במקרר), עד שהמים מסמיכים כמו ג'לי.
      אם המים דלילים מדי, תמיד אפשר לצמצם אותם ע"י בישול נוסף (בלי הגרגרים).
      כמות המים היא כזו שתכסה את הגרגרים ועוד כ- 3 ס"מ. וחשוב מאד להשרות את החומוס במים לפני הבישול, 8-12 שעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*