גלילי אורז טבעוניים עם ירקות, טוגראשי ורוטב מיסו-סויה

גלילי אורז טבעוניים עם ירקות, טוגראשי ורוטב מיסו-סויה

ספרינג רולס טבעוניים מדפי אורז, ממולאים בירקות פריכים וחריפים בטעם חמוץ-מתוק, ברוטב עז טעם של מיסו וסויה. גלילי האורז הם מנה צבעונית וטעימה ללא שומן, שאפשר להכין מספר שעות לפני ההגשה.

אפשר להשתמש בכל תערובת של ירקות קשים וצבעוניים: כרוב אדום, גזר, פלפל אדום או ירוק, מלפפון (ללא הגרעינים), גרגרי תירס, פטריות שמפיניון, בצל ירוק וקולורבי.

מצרכים

  • 22 דפי אורז בקוטר 20 ס"מ

מלית ירקות

  •  ¼ כרוב אדום גדול (כ- 2 כוסות) פרוס דק
  • 1 גזר (כ- 1 כוס) פרוס לרצועות דקות וקצרות
  • 3 פטריות שמפיניון ו/או ½ פלפל אדום פרוסים דק
  • 1 מלפפון קטן פרוס לרצועות דקות וקצרות, ללא הגרעינים
  • ¼ כוס עלי כוסברה

רוטב ליים

  • 2 כפות מיץ ליים (אפשר משומר)
  • 2 כפות רוטב דגים טבעוני
  • 1 שן שום כתושה
  • ½ כף סוכר, עדיף סוכר קנים אורגני
  • מעט אבקת טוגראשי לפי הטעם, זה חריף!

רוטב מיסו-סויה

  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1 כפית מיסו

אופן ההכנה


  1. לערבב את כל הירקות בקערה.
  2. לערבב את חומרי רוטב הליים בקערית קטנה ולהוסיף לירקות. לערבב היטב.
  3. בצנצנת או קופסה אטומה לערבב את חומרי רוטב המיסו-סויה. אפשר להכין את הרוטב מראש. הוא נשמר היטב במקרר בצנצנת זכוכית אטומה מספר חודשים.
  4. למלא את גלילי האורז כפי שנראה בסרטון.
    אפשר להכין את הגלילים מספר שעות לפני ההגשה ולשמור אותם מכוסים בניילון נצמד.

 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*