גלילי אורז פריכים ממולאים בשעועית מאש

גלילי אורז פריכים ממולאים בשעועית מאש

המתכון המקורי נולד כאשר עשיתי ניקוי רעלים. במשך שלושה שבועות אכלתי רק אורז, שעועית מאש ועוד מספר ירקות ופירות.
עם קצת יצירתיות במטבח המצאתי מתכונים שמשתמשים במאש בצורה יצירתית. למשל, מוסקה עם מאש. או המתכון הזה לגלילי אורז, אשר בגירסה הפשוטה שלו, ללא פרורי לחם הוא טעים, משביע, בריא ונטול גלוטן.

אם רוצים לשדרג את המתכון, כדאי מאד לצפות בפרורי לחם, ולאפות בתנור.

מצרכים

  • ½ כוס שעועית מאש יבשה
  • 1 בצל גדול או 2 בינוניים
  • 2 כפות שמן זרעי ענבים או חמניות
  • 1 כף רסק עגבניות (לא חובה)
  • 2 כפות תבלין קציצות או תערובת של 1 כף כמון טחון, 1 כפית פפריקה, 1 כפית אבקת שום
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 16 דפי אורז עגולים קטנים

לציפוי

  • ½ כוס קמח חומוס או קמח עדשים אדומות
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כוס פרורי לחם עדיף מחיטה מלאה או פנקו

אופן ההכנה


אופן ההכנה

  1. להשרות את המאש בקערה גדולה עם הרבה מים למשך הלילה, או לפחות 8 שעות.
    לסנן מהמים ולהעביר לסיר גדול. לכסות בהרבה מים ולבשל כשעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית רכה.
    אפשר לבשל בסיר לחץ, לפי הוראות היצרן.
    לסנן את המאש ממי הבישול.
  2. לקצוץ את הבצל ולטגן בשמן בחום בינוני-נמוך, עד שהבצל משחים, אך לא נשרף.
    כדאי לכסות את המחבת בזמן הטיגון ולערבב מדי פעם.
  3. לערבב את הבצל עם המאש, רסק העגבניות והתבלינים.
    כדאי לטעום את התערובת ולתקן תיבול אם צריך.
  4. להשרות דף אורז במים פושרים, ולמלא כפי שמודגם בסרטון.
    אפשר להשרות עד 3 דפים בו זמנית.
  5. להגיש עם עגבניות מרוסקות וטחינה

הכנת ציפוי פריך

  1. לערבב את קמח החומוס או העדשים עם המים, לקבלת בלילה סמיכה.
    לטבול את הגלילים בבלילה ואח"כ בפרורי לחם.
    להניח בתבנית עם נייר אפיה ומעט שמן ולגלגל את הגלילים בשמן.
    לאפות ב 180°, כ- 15 דקות מכל צד, עד שהגלילים זהובים.

הערות

  •  אפשר להשתמש בעדשים חומות במקום במאש.
  •  אפשר לבשל את המאש עד יומיים לפני ההכנה ולשמור במקרר. אפשר גם להקפיא ואז המאש נשמר הרבה זמן.
  •  למתכון בריא יותר, אפשר לצלות את הבצל בתנור, עם מעט מאד שמן או לאדות אותו במעט מים, עד שמשחים.

 

6 תגובות

  1. אהובה אומר:

    היי, איזה כיף שמצאתי את הבלוג שלך.
    תודה רבה על מתכונים נפלאים

  2. אילנה. אומר:

    שלום!!
    דפי אורז מרובעים יתאימו?
    איך לגלגל או שאפשר למלא דף שלם, לגלגל כמו סושי ואת כולו להכניס לתנור ואז לחתוך?
    נראה לך?

    • טבעוניקה אומר:

      כן, גם דפי אורז מרובעים יתאימו, לגלגל כמו את העגולים – קודם לקפל את השוליים ואז לגלגל (אחרת כל המלית תברח החוצה…). אחרי האפיה אפשר לחתוך אותם.

  3. בא לי כזה עכשיו 🙂
    נראה מהמם!!

    מהו הטופינג?

    • טבעוניקה אומר:

      גם לי בא… מתכוונת להכין את זה מחר לארוחת שישי… 🙂
      בתמונה הוספתי מלמעלה טחינה, עגבניה מרוסקת ומלפפון חמוץ.

להגיב על רעות ביטול

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*