גלילי פילו עם דלעת ערמונים מתובלת

גלילי פילו עם דלעת ערמונים מתובלת

דלעת ערמונים היא אחת הדלעות בעלות הטעם והמרקם המיוחדים ביותר. המרקם שלה מזכיר תפוח אדמה יותר מאשר דלעת, והטעם מתקתק ואגוזי.
במאפה הפילו הזה, התיבול ההודי החריף משתלב היטב עם הדלעת המתקתקה ועלי הפילו הפריכים וביחד הם יוצרים מאפה מיוחד עם ניחוח קוקוס עדין.

מצרכים

  • 4 דלעות ערמונים
  • 1 כף שמן נייטרלי (זרעי ענבים או חמניות)
  • 1 כפית זרעוני חרדל שחורים
  • ½1 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ, או לפי הטעם
  • 3 שיני שום כתושות (כ- 1 כפית)
  • ½ כוס שמן קוקוס נוזלי מכבישה קרה. כדאי להשתמש בשמן בעל ריח קוקוס, אבל אם אתם ממש לא אוהבים קוקוס, החליפו אותו בשמן נייטרלי או בשמן קוקוס ללא ריח.
  • 16 משולשי פילו (נמכרים באריזות ואקום) או בצק פילו מופשר.

אופן ההכנה


  1. לצלות את דלעת הערמונים:
    לחמם תנור ל 180°.
    לרפד תבנית אפיה שטוחה בנייר אפיה ולהניח עליו את דלעות הערמונים השלמות (והשטופות…)
    לאפות כשעה, עד שהדלעות רכות ולצנן מעט.
    לחצות כל דלעת לרוחב ולרוקן את הזרעים בעזרת כף.
    לרוקן את תוך הדלעות לקערה בעזרת כף.
    למעוך את הדלעת למחית חלקה, בעזרת מזלג. לא להשתמש במעבד מזון או בלנדר כי זה יפגע במרקם המלית.
  2. במחבת קטנה, לחמם את השמן עם זרעי החרדל, עד שהשמן מסביבם מבעבע.
    להוסיף את הכמון, כוסברה וכורכום ולטגן עוד מספר שניות.
  3. להוסיף את הבצל, הפלפל והשום ולטגן בחום בינוני עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.
    לערבב את הבצל עם מחית הדלעת.
    עד כאן אפשר להכין עד יומיים מראש.
  4. לחמם תנור ל 180°.
    למרוח עלה פילו בשמן קוקוס, להניח כף מהמלית בבסיס המשולש ולגלגל, כפי שמודגם בסרטון.
    אם משתמשים בבצק קפוא, אפשר להכין מכל עלה שני גלילים. חוצים את עלה הבצק לאורך וממלאים כל חלק בנפרד.
  5. להבריש את גלילי הפילו בעוד שמן קוקוס ולאפות בתנור כ- 20 דקות מכל צד, עד שהגלילים מזהיבים.
    להגיש חם.

 
Tags:

2 תגובות

  1. דפנה אומר:

    למה שמן קוקוס ולא שמן זית?

    • טבעוניקה אומר:

      לטעמי שמן הקוקוס מוסיף טעם מיוחד שמתאים למילוי ולתבלינים.
      שמן זית פחות יתאים לתבלינים ולכן אפשר להחליף אותו בשמן נייטרלי (זרעי ענבים, חמניות).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*