גלילי פסטייה טבעוניים עם סלט מנגו

גלילי פסטייה טבעוניים עם סלט מנגו

מנה קיצית וקלילה של נתחי סויה בטעם תבלינים מתקתקים ומנגו חמצמץ. שילוב של מאכל צפון אפריקאי עם סלט מנגו אסייתי.
האפיה בתנור בטורבו מעניקה לגלילים פריכות, כאילו היו מטוגנים.

מצרכים

  • ½ חבילה עלי סיגר
  • ½1 כוסות נתחי סויה קטנים ("שווארמה")
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות שמן נייטרלי (חמניות, זרעי ענבים)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 2 כפות כמון טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • ½ כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
  • 2 כפות צימוקים שחורים קטנים

סלט מנגו

  • 1 מנגו חתוך לקוביות
  • 1/3 כוס בצל סגול קצוץ
  • 1/3 כוס עגבניות שרי פרוסות
  • 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • מיץ ליים (או לימון) וסוכר לפי הטעם.

אופן ההכנה


  1. לשים את נתחי הסויה בקערה גדולה, להוסיף מים רותחים עד כדי כיסוי ולהניח לחצי שעה.
    לסנן מהמים, לשטוף במים קרים ולסחוט היטב את הנתחים.
    לקצוץ אותם בסכין או מעבד מזון לחתיכות קטנות.
  2. לחמם את שמן במחבת גדולה או סיר שטוח. להוסיף את הבצל ולטגן בחום בינוני-גבוה עד שמזהיב.
  3. להוסיף את נתחי הסויה ולטגן עד שהם מתייבשים מעט.
    להוסיף את התבלינים, השקדים הקלויים והצימוקים ולערבב היטב.
  4. בזמן שהבצל מתבשל, לחמם מחבת קטנה (בלי שמן) ולקלות בה את השקדים עד שמזהיבים. לערבב כל הזמן, כדי שלא ישרפו.
  5. לחמם תנור ל 180 מעלות.
    לפרוס נייר אפייה בתבנית שטוחה ולשמן במעט שמן, בעזרת מברשת.
  6. לקחת שלושה עלי סיגר, להניח אחד על השני ולחתוך באמצע לחצי. להניח בצד.
    לקחת חצי עלה סיגר, להניח עליו כף מלית ולגלגל בצורה הדוקה.
    להניח בתבנית המשומנת עם הצד המגולגל הפתוח כלפי מטה (כדי שהגליל לא יפתח).
  7. למרוח  את הגלילים בשמן ולאפות בתנור חם, עדיף בתוכנית טורבו, כ- 20 דקות עד שהגלילים מזהיבים.
    להוציא מהתנור ולהפוך את הגלילים. אם צריך, אפשר לאפות עוד 10 דקות את הגלילים האפויים.

הכנת סלט מנגו

  1. בקערה לערבב את כל רכיבי סלט המנגו. לתבל במיץ ליים/לימון ובסוכר לפי הטעם

 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*