דובשניות טבעוניות

דובשניות טבעוניות

דובשניות טבעוניות במרקם דחוס וטעם של פעם, כמו הדובשניות הקנויות.
את הטעם המיוחד נותנות קליפות התפוז המסוכרות, אל תוותרו עליהן.

מצרכים

  • 250 גר' תמרים מגולענים (אפשר מאריזת ואקום)
  • ¼ כוס שמן קוקוס נוזלי
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות טחינה
  • 2 כפות קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה


  1. לערבב במיקסר עם קרס K או ביד את התמרים, שמן קוקוס, סוכר, וטחינה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. להוסיף את הקמח, סודה לשתיה וקינמון ולערבב מעט. אם הבצק יבש, אפשר להוסיף ¼ כוס מים.
    לערבל רק עד שהקמח נטמע בעיסה, ולא יותר מזה.
  3. להוסיף את קליפות התפוז ולערבב אותן לתוך הבצק.
  4. לחמם תנור ל 180° צלזיוס.
    ליצור מהבצק כדורים בינוניים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
    לשטח מעט את הכדורים.
    לאפות 13 – 15 דקות. הדובשניות יהיו רכות מעט, ויתקשו לאחר שהתקררו.
  5. לאחר שהצטננו, לפזר אבקת סוכר מעל הדובשניות

הערות

  • לשמור את הדובשניות בכלי אטום. אפשר גם להקפיא אותן.

 

2 תגובות

  1. מיכל אומר:

    שלום לך.
    מהי הצעתך לאלטרנטיבה
    במקום שמן קוקוס נוזלי ?

    • טבעוניקה אומר:

      שלום 🙂
      אפשר להשתמש בשמן נייטרלי כגון חמניות או זרעי ענבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*