חומוס צ'יפס סלט

חומוס צ'יפס סלט

השילוב הכל כך ישראלי – חומוס, צ'יפס, סלט, הופך לסלט בפני עצמו, שמהווה ארוחה שלמה.
אין כאן כמויות מדוייקות, כי הכל תלוי בטעמכם האישי.

מצרכים

  • תפוח אדמה מבושל, חתוך לקוביות ומוקפץ במעט שמן זית, עד שמזהיב.
    לגירסה בריאה יותר, אפשר לוותר על הטיגון, או לאפות בתנור עם מעט מאד שמן.
    כמות תפוחי האדמה בסלט היא כ- 40%.
  • גרגרי חומוס מבושל.
    הכמות היא כ- 20% מסך הסלט
  • סלט ירקות לפי טעמכם. אני השתמשתי במלפפון, עגבניה, בצל סגול ופטרוזיליה, מתובל במעט מלח.
    הסלט מהווה כ 40% – 50% מסך הסלט.
  • רוטב טחינה שעשוי מטחינה גולמית עם הרבה לימון ומים עד לקבלת רוטב סמיך.
    אין צורך להוסיף מלח. הטחינה עשירה בנתרן.

אופן ההכנה

  1. בקערת זכוכית, או בכוס אישית, לסדר תפוחי אדמה, מעליהם סלט ירקות, מעליהם גרגרי חומוס. מעל הכל לצקת רוטב טחינה ולעטר בפטרוזיליה קצוצה.

הערות

  •  אפשר להחליף את החומוס בקטניות אחרות מבושלות כגון עדשים חומות, עדשים שחורות, שעועית מאש, שעועית חומה.
  •  אפשר להשתמש בקטניות מונבטות לא מבושלות כגון עדשים או שעועית מאש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*