חמאה טבעונית

חמאה טבעונית

המתכון לחמאה טבעונית לקוח מהאתר המצויין Veganbaking.net וממולץ לקרוא שם את כל ההסברים המדעיים ליצירת חמאה. את המתכון המקורי לחמאה הטבעונית התאמתי לטעם שלי – פחות מלוח, ולחומרי הגלם שמצאתי.

קל מאד להכין את החמאה הזו והיא נשמרת עד כשנה במקפיא. לכן אני מכינה אותה בכמות גדולה, מקפיאה בתבניות סיליקון קטנות שמכילות 50 גר', ולאחר שקפאו, מעבירה לכלי אטום להמשך שמירה במקפיא.

החמאה הזו טובה למריחה, ומתאימה במיוחד לאפיה.

מצרכים

  • 90 גר' חלב סויה לא ממותק בטמפרטורת החדר.
  • 1 כפית חומץ תפוחים
  • ¼2 כפיות גרגרי לציטין סויה או 1 כפית לציטין סויה נוזלי
  • ¼ כפית קסנטן גאם (נמכר ברשתות השיווק כמשפר אפייה)
  • 130 גר' שמן קוקוס מזוכך
  • 1 כף שמן זרעי ענבים או חמניות
  • קורט מלח, ומקסימום 1/8כפית.

אופן ההכנה

  1. לערבב בקערית את חלב הסויה והחומץ ולהניח בצד כ- 10 דקות עד שהחלב מסמיך.
  2. אם משתמשים בגרגרי לציטין, להוסיף אותם לתערובת החלב ולהשרות אותם במשך כשעה, עד שנמסים והתערובת מסמיכה. כדאי לערבב מדי פעם.
  3. לחמם מעט את שמן הקוקוס כך שיהיה נוזלי, אבל לא חם, אלא קרוב לטמפ' החדר עד כמה שאפשר.
    לערבב במעבד מזון את שמן הקוקוס, תערובת החלב, קסנטן גאם, השמן והמלח כ- 2 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
  4. לצקת את החמאה לתבניות ולקרר במקפיא עד שמתקשה, כשעה.

 הערות

  •  שמן זרעי הענבים/חמניות מעניק לחמאה מרקם רך יותר. פעם אחת בטעות, שכחתי להוסיף אותו והחמאה עדיין היתה טובה, בעיקר לבצק פריך.
  • אפשר להשתמש בחלב שקדים ביתי, לא ממותק שעשוי מ 1 יח' שקדים לא קלויים ו- 4 יח' מים.
  •  החמאה נשמרת עטופה בניילון נצמד עד חודש במקרר, ובכלי אטום עד שנה במקפיא.
  •  אפשר להכפיל את הכמויות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*