חריימה טופו טבעוני

חריימה טופו טבעוני

חריימה הוא לא מאכל שגדלתי עליו בבית, אבל נחשפתי אליו דרך שכנות וחברות. מאז שהפכתי לצמחונית לפני הרבה שנים, ניסיתי לשחזר אותו בכל מיני צורות וזו הגירסה הכי טעימה.

הסוד הוא בהשריית הטופו בשום ולימון, שמזכיר במעט את הטעם של הדגים.

מצרכים

  •  קוביית טופו (300 גר') חתוכה לפרוסות מלבניות או משולשים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (אפשר יותר, לפי הטעם)
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 קופסה קטנה (עד 400 גר') של עגבניות מרוסקות
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה


  1. לערבב מיץ לימון עם שום כתוש. להשרות את פרוסות הטופו ברוטב למשך הלילה.
  2. לחמם שמן זית בסיר רחב, בחום בינוני-גבוה ולטגן את פרוסות הטופו משני הצדדים.
    להוסיף את השום הכתוש (מהרוטב) ולטגן עוד קצת. להוסיף גם את מיץ הלימון ולטגן עד שרותח ונספג.
  3. להוסיף לסיר את הכמון, פפריקה, מלח ופלפל ולערבב עם הטופו כדקה.
  4. להוסיף לסיר את העגבניות המרוסקות, לערבב מעט ולבשל כ-40 דקות בחום נמוך, עד שהרוטב מסמיך. במשך הבישול, להפוך את הטופו ברוטב.
  5. להוסיף כוסברה קצוצה ולערבב מעט, כך שתכוסה ברוטב.

הערות

  • להגיש עם לחם/חלה כדי לנגב את הרוטב הטעים…
  • אפשר גם לאכול בפיתה, חם או קר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*