טארט אגסים וקרם שקדים

טארט אגסים וקרם שקדים

קינוחים עם שמות צרפתיים תמיד עושים לי חשק להכין (ולאכול…) אותם. כזה הוא הפראנג'יפן, קרם שקדים חלק ועשיר.

יחד עם אגסים מבושלים ביין אדום מתקבל פאי עשיר וחגיגי.

את הבצק אני מכינה עם חמאה טבעונית, שלקוחה מהאתר המצויין Veganbaking.net. אם אין לכם חמאה כזו, תחליפו אותה ב 150 גר' שמן קוקוס ו 50 גר' חלב שקדים.

אני מכינה את חלב השקדים לבד, אפשר להשתמש גם בקנוי, רק קחו בחשבון שיש לו טעם חזק מאד של שקדים.

מצרכים

קרם שקדים

  • 200 גר' קמח שקדים
  • 100 גר' שמן קוקוס (לא מזוכך)
  • 150 גר' סוכר (עדיף סוכר דק)
  • 300 מ"ל חלב שקדים (עדיף ביתי)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כפות אבקת תחליף ביצה
  • 1 כף קמח לבן, לא תופח

אופן ההכנה


  1. לרדד את הבצק הפריך הקר לעובי של 2-3 מ"מ ובקוטר הגדול ב- 3-4 ס"מ מקוטר התבנית.
    להעביר את הבצק לתבנית פאי. לשטח את התחתית בעזרת האגודל ע"מ שלא תהיינה בועות אויר.
    להצמיד את הבצק לשוליים תוך עיבוי החלק העליון (ע"י דחיפה פנימה) ולחתוך את השוליים.
    לחורר את הבצק בעזרת מזלג.
    לאפות ב 180 מעלות במשך 20 דקות.
  2. בינתיים להכין את קרם השקדים:
    לטחון בבלנדר יד או מעבד מזון את השקדים, שמן, סוכר, חלב ותמצית הוניל לקרם חלק.
    להוסיף את אבקת תחליף הביצה והקמח ולערבב בעזרת מטרפה רק עד שהאבקות נטמעות בבצק.
  3. לחצות את האגסים המבושלים ולרוקן את הגרעינים.
    אפשר לפרוס את האגסים לאורך או להשאיר את החצאים שלמים.
  4. לצקת את קרם השקדים על הבצק האפוי ולסדר מעליו את האגסים.
  5. לאפות ב 180 מעלות במשך 40 דקות נוספות.
  6. לצנן את הטארט ולהגיש קר או בטמפ' החדר.

 

4 תגובות

  1. נראה טוב!
    לאיזו אבקת תחליף ביצה התכוונת? משהו קנוי או שאת מכינה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*