טופו בעגבניות וקוקוס

טופו בעגבניות וקוקוס

לפני כמה שנים הייתי בטיול בסרי לנקה. בכל ארוחת ערב במלון היו סוגים שונים של קארי, שהוגשו עם אורז אדום או לבן. הריח השולט היה של קוקוס ועלי קארי והטעם השולט היה בעיקר… חריף. תערובת השמן קוקוס-קארי שימשה לא רק לבישול אלא גם לעיסוי, כך שאחרי אחה"צ של עיסוי איורודי הרחתי כמו ארוחת הערב…

הטעמים של קארי הטופו ועגבניות מעודנים, בהשוואה לאוכל הודי למשל, והתבשיל הינו יבש יחסית. על החריפות תשלטו בעצמכם לפי מידת הצ'ילי שתוסיפו.

מצרכים

  •  כפות שמן צמחי (כגון זרעי ענבים או חמניות)
  • 1 כפית זרעי חרדל צהובים
  • 1 כפית זרעי חילבה שלמים
  • 1 בצל קצוץ
  • 300 – 350 גר' טופו (קוביה אחת)
  • 1 עגבניה קצוצה
  • 200 גר' עגבניות מגוררות (קופסה קטנה)
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כוס מי קוקוס או קרם קוקוס
  • מלח, פלפל צ'ילי יבש גרוס

אופן ההכנה


  1. בסיר נמוך ורחב, לחמם שמן על להבה בינונית-גבוהה ולקלות את זרעי החילבה והחרדל עד שמתחילים לפצפץ ולקפוץ, כ- 10 שניות.
    להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד שמזהיב מעט ומתרכך, כ- 10 דקות.
    להזיז את הבצל לצד אחד של הסיר ולהוסיף את הטופו. לטגן תוך כדי ערבוב עד שהטופו מזהיב.
  2. להוסיף את העגבניות הטריות והמגוררות, מקל הקינמון, מי הקוקוס, מלח וצ'ילי לפי הטעם. לערבב.
    אם התבשיל יבש מדי – אפשר להוסיף עוד מעט מי קוקוס. התבשיל אמור להיות יחסית יבש, ללא הרבה רוטב.
    לכסות את הסיר, להנמיך את הלהבה לבינונית-נמוכה ולבשל כ- 45 דקות.
    לערבב מדי פעם.
    להגיש עם אורז, צ'אפאטי, או פאפאד (קרקר הודי מקמח עדשים).

 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*