טופו לימוני עם תרד וכרישה

טופו לימוני עם תרד וכרישה

זה מה שקורה כשעושים ניקוי רעלים ואפשר להשתמש במספר מועט של רכיבי מזון. תרד כרישה ולימון מככבים במטבח. כמו למשל בריזוטו תרד מהיר. וכשבשבוע האחרון אפשר היה להוסיף גם טופו לתפריט, האפשרויות למאכלים טעימים גדלו.

בתבשיל המהיר הזה, הלימון מככב – גם במיץ וגם בשלמותו, עם הקליפה. ביחד עם התרד מתקבל תבשיל חמצמץ-מריר שמשתלב היטב עם אורז.

מצרכים

  • 350 גר' (1 קוביה) טופו, עדיף במרקם רך (לא טופו משי).
    לחתוך את הטופו לקוביות בגודל של כ- ½1 ס"מ.
  • 2 כפות מיץ לימון
  • ½ כפית מלח
  • 350 גר' עלי תרד ללא הגבעולים הקשים, עדיף טריים. אפשר גם כמות גדולה יותר, אם הצרור גדול.
    לחתוך את העלים לרצועות בעובי של כ- ½ ס"מ.
  • 2 כרישות בינוניות
    לחצות את הכרישות לאורך ולפרוס לרצועות בעובי של כ-1 ס"מ.
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כוס מים
  • ½ לימון
    לחצות את הלימון לאורך כך שיתקבלו 2 רבעים ולפרוס אותם דק.
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. לערבב את קוביות הטופו עם מיץ הלימון והמלח.
    להשרות במשך שעה לפחות.
  2. לחמם את שמן הזית בסיר שטוח או מחבת גדולה עם מכסה, בחום בינוני-גבוה.
    להוסיף את הכרישה ולערבב.
    להוסיף את המים, לכסות ולבשל בחום בינוני 6-7 דקות, עד שהכרישה מתרככת. לערבב מדי פעם, במיוחד לקראת סוף הבישול, כדי שהכרישה לא תישרף.
  3. להוסיף את התרד והלימון הפרוס ולבשל תוך כדי ערבוב עד שהתרד מתרכך.
  4. להוסיף את הטופו, עם נוזלי ההשריה ולבשל תוך כדי ערבוב כ- 2 דקות, עד שהטופו מתחמם.
  5. להוריד מהכיריים ולהוסיף פלפל שחור גרוס.
    לטעום ולתקן תיבול מבחינת מלח או לימון.
    להגיש על אורז או אטריות אורז מבושלות.

הערות

  •  אפשר להוסיף מנגולד, או להשתמש רק במנגולד בלי תרד. במקרה כזה, יש לחתוך את הגבעול הלבן הקשה של המנגולד, לפרוס אותו ולבשל ביחד עם הכרישה. את החלק הירוק – לחתוך לרצועות כמו התרד.
  •  אם אין טופו רך, אפשר להשתמש בטופו קשה .

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*