טורטיה עם חזה טבעול בתפוזים וליים

טורטיה עם חזה טבעול בתפוזים וליים

טוב, אז ממש קשה לי לכתוב את המתכון הזה, כי אני יושבת ומריירת מול המחשב ומול התמונה המגרה של הטורטייה. זו אחת המנות האהובות עלי, והחסרון היחיד שלה הוא שאי אפשר להפסיק לאכול אותה…

שילוב הטעמים חמוץ-מתוק-חריף שמגיע מכל הרכיבים הוא פשוט מושלם לטעמי.

במקום לטגן את הטבעול, אפשר להשאיר אותו שלם ולצלות על הגריל ביחד עם טבעות בצל וחצאי פלפל אדום.

מצרכים

  • 8 יח' חזה טבעול טבעוני
  • 4 כפות שמן חמניות או זרעי ענבים

לרוטב:

  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 שיני שום כתושות (2 כפות שום כתוש)
  • 1 כף גדושה כמון טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה. אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
  • 1 כף אורגנו יבש
  • מלח לפי הטעם

למילוי:

  • 1 בצל גדול
  • 2 פלפלים אדומים
  • 3-4 עלי חסה חתוכים לרצועות
  • גבינה צהובה טבעונית, עדיף בטעם מעושן (למשל גבינה בטעם פיצה פפרוני של וגה)
  • כוסברה קצוצה
  • סלסת עגבניות מוכנה או עגבניה מרוסקת עם שום טרי ומעט כוסברה.

אופן ההכנה

  1. להפשיר את חזה הטבעול במיקרוגל או מחוץ למקרר.
  2. לערבב את כל חומרי הרוטב ולטעום. הרוטב אמור להיות חמוץ-מתוק, נוטה לכיוון החמוץ, כך שאם התפוזים חמוצים אפשר להוסיף עוד מעט סוכר.
    לסדר את חזה הטבעול בכלי רחב ושטוח ולצקת מעליו את הרוטב. להשרות את הנתחים ברוטב לפחות שעה. להפוך מדי פעם כך ששני הצדדים יספגו את הרוטב באופן שווה.
  3. בינתיים, לקלף את הבצל, לחתוך אותו לחצי לאורכו ולפרוס כל מחצית לפרוסות בעובי של קצת פחות מסנטימטר.
    לחתוך את הפלפלים לרצועות בעובי של כ- 1 ס"מ.
    לחמם 2 כפות שמן במחבת גדולה ולהוסיף את הבצל. לכסות את המחבת ולטגן-לאדות בחום בינוני-גבוה כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט.
    להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן-לאדות באותו האופן עוד כ- 10 דקות, עד שגם הפלפלים מתרככים.
  4. להוציא את חזה הטבעול מהרוטב ולפרוס אותו לרוחב לפרוסות בעובי של עד ½1 ס"מ.
    לחמם 2 כפות שמן  במחבת גדולה או בסיר רחב ושטוח ולהוסיף את נתחי הטבעול. להקפיץ בחום בינוני-גבוה עד שהנתחים מזהיבים מעט.
    להוסיף את הרוטב לסיר ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נספג בטבעול, כ- 1-2 דקות.
  5. להגשה:
    למרוח על הטורטיה מעט סלסת עגבניות. לסדר מעליה רצועות חסה, תערובת בצל-פלפל, נתחי הטבעול וגבינה צהובה טבעונית חתוכה לרצועות. אפשר לפזר גם מעט כוסברה קצוצה. לגלגל ולהגיש עם סלסת עגבניות.

הערות

להכנה בגריל:
להשאיר את חזה הטבעול שלם, לסנן מהרוטב ולצלות על הגריל משני הצדדים. מדי פעם למרוח מעט מהרוטב על הטבעול.
את הבצל לפרוס לפרוסות עגולות עבות. את הפלפלים לרוקן מגרעינים ולחתוך לחצאים או רבעים. לצלות על הגריל משני הצדדים.
אפשר לפרוס את חזה הטבעול לאחר הצליה ולמלא בו את הטורטיה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*