טראפלס שוקולד וטופו טבעוניים

טראפלס שוקולד וטופו טבעוניים

המתכון לטראפלס שוקולד נוצר עבור קורס סדנאות בישול (כן, יש דבר כזה במסגרת לימודי נטורופתיה…). הרעיון הוא ללמוד לבשל מתכונים בריאים שמתאימים למגוון רחב של מצבים (סכרת, ללא גלוטן, מניעת סרטן וכו').
חיפשתי להכין משהו מיוחד מטופו, כזה שגם ילדים יאהבו, ובלי לשים לב יקבלו עוד חלבון וסידן.  הכנתי מתכון אחד מלוח על בסיס בצק שק"ם טבעוני ומתכון אחד מתוק. נחשו את מי אהבו יותר?

 

טעם הטופו בכלל לא מורגש בטראפלס אבל הוא מעניק להם מרקם חלק. למעשה הוא מחליף את  קרם הקוקוס שבמתכונים אחרים ונותן את אותה התוצאה עם הרבה פחות שומן והרבה יותר חלבון. לכן חשוב להשתמש בטופו משי שיוצר עיסה חלקה ועדינה. אם אתם רוצים טעם עדין יותר, הוסיפו קרם קוקוס או חלב קוקוס לתערובת.

אפשר להשתמש רק בסוכר קוקוס או רק בסירופ מייפל, התאימו את הכמות לטעם האישי שלכם.

כמובן שאפשר לשנות את התיבול ולקבל כדורים מעניינים. נסו למשל את אחד מהשילובים האלו:

  •  כפית קינמון.
  •  כפית קינמון, 1/4 כפית ג'ינג'ר יבש טחון, 1/8 כפית הל טחון, קצת פחות מ- 1/8 כפית ציפורן טחונה.
  •  צ'ילי גרוס, אפשר בתוספת קינמון.
  •  כף רום אמיתי.
  •  כף ליקר פירות: תפוזים, קרם דה-קאסיס, שקדים, אגוזים וכד'.

כדאי לכם להכין את הטראפלס כי הם:

  •  עשירים בחלבון, ברזל סידן ועוד מינרלים חיוניים.
  •  מכילים ממתיקים בריאים יחסית לסוכר.
  •  קלים מאד להכנה.

מצרכים

  • 150 גר' טופו משי חצי קשה
  • 100 גר' עיסת קקאו
  • 1 כף שמן קוקוס או 1/4 כוס קרם קוקוס
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • 1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס קוקוס טחון או 2 כפות אבקת קקאו

טראפלס שוקולד טבעוניים

אופן ההכנה

  1. בעזרת בלנדר מוט, לטחון את הטופו למחית חלקה.
  2. להניח בסיר קטן את כל החומרים ולהמיס בחום נמוך מאד תוך כדי ערבוב רצוף, עד שכחצי מעיסת הקקאו נמסה. לכבות את הלהבה ולהמשיך לערבב עד שכל העיסה והסוכר נמסו והתערובת אחידה
    להעביר לקערה קטנה ולקרר כחצי שעה במקפיא. לערבב מדי פעם כדי שכל התערובת תתמצק בצורה אחידה.
  3. להכין כדורים קטנים ולגלגל אותם בקוקוס טחון או אבקת קקאו.
    לשמור את הכדורים במקפיא.

Save

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*