כדורי טחון מן הצומח ברוטב עגבניות ואריסה

כדורי טחון מן הצומח ברוטב עגבניות ואריסה

תבשילי הילדות שלי הם מקור ההשראה העיקרי למתכונים שלי. אחד הנפוצים שבהם היה קציצות ברוטב עגבניות. אכלתי אותו בבית ואצל שכנים וחברות. התוספת המתבקשת היתה פירה מתפוחי אדמה.
גם היום זהו אחד המאכלים האהובים בבית שלי ואני מכינה אותו בגרסאות שונות, טבעוניות כמובן.
בגירסה הזו לקציצות טבעוניות ברוטב עגבניות, הרוטב משתדרג בעזרת אריסה מתוקה (וחריפה…) ואת הפירה המשעמם עיצבתי לצורת כדור.

מצרכים


כדורים

  • 1 חב' טחון צמחי BBQ של טבע דלי, מופשר
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות תבלין קציצות
  • 1 כף כמון טחון
  • 1/3 כוס פרורי לחם (עדיף מחיטה מלאה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב

  • 2 כפות שמן זרעי ענבים או חמניות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית אריסה (או יותר, לפי הטעם)
  • 200 גר' רסק עגבניות, עדיף 28 BX
  • 1 עלה דפנה יבש
  • כ- 2 כוסות מים
  • מלח

אופן ההכנה

  1. נתחיל בהכנת הרוטב:
    לחמם שמן בסיר רחב, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן בסיר מכוסה, בחום בינוני עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. כ- 6-7 דקות.
    להוסיף את האריסה ורסק העגבניות ולטגן תוך כדי בחישה כ- 3 דקות עד שהרסק מסמיך מעט. זהו שלב חשוב שנותן לרוטב טעם עמוק יותר. תוך כדי הבחישה, חלק מהרסק יזהיב  ויתייבש מעט בתחתית הסיר, חשוב לגרד אותו מהתחתית כדי שלא ישרף. זה החלק שנותן את הטעם המיוחד לרוטב.
  2. להוסיף את השום, עלה הדפנה והמים לסיר. כמות המים תלוייה בגודל הסיר, כך שהרוטב יוכל לכסות את רוב גובה הכדורים – כ- 3 ס"מ.
    להוסיף מלח לפי הטעם.
  3. לבשל את הרוטב בחום בינוני נמוך, בסיר מכוסה בזמן שמכינים את תערובת הכדורים.
  4. להכנת הכדורים:
    לערבב את כל החומרים בקערה גדולה. עדיף ללוש עם היד עד שהתערובת מתאחדת.
  5. ליצור מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג-פונג ולהכניס אותם לסיר עם הרוטב בשכבה אחת.
    אם הרוטב לא מכסה את הכדורים לגמרי, יש להפוך אותם אחרי רבע שעה של בישול.
    לבשל את הכדורים בחום בינוני-נמוך במשך חצי שעה.
  6. להגיש עם פירה מתפוחי אדמה או אורז.

הערות

  •  אפשר להכין את הכדורים גם ללא פטרוזיליה.
  •  אפשר להוסיף אבקת שום לתערובת הכדורים
  •  אם נשאר רוטב, אפשר לבשל בו חזה של טבעול

 

19 תגובות

  1. נעם אומר:

    אוף, גם אני לא שמתי לב שצריך ספציפית של טבע דלי 🙁 קניתי של טבעול, כי זה מה שהיה בסופר.
    (שבוע שעבר הייתי בסופר אחר שלא היה בו שום סוג. וגם בניצת הדובדבן לא היה)
    מה עושים? 🙁

    • טבעוניקה אומר:

      הי נעם, אפשר לטחון את הטבעול עם קצת מים בבלנדר מוט או מעבד מזון ואפשר להוסיף לתערובת מעט קמח חומוס מעורבב בקצת מים, שיעזור להדביק אותה.
      בהצלחה!

      • נעם אומר:

        וואו, רק עכשיו נכנסתי אז ראיתי שהגבת P:
        מאז כבר השתמשתי בטחון של טבעול בבולונז, וקניתי טחון לקציצות של טבע דלי.

        ועכשיו אני תוהה אם אפשר להשתמש ברוטב קנוי כי אני עצלנית :X

      • טבעוניקה אומר:

        אפשר גם רוטב קנוי…
        אני מעדיפה להכין לבד – פחות סוכר וחומרים משמרים. מייצבים וכו'.

  2. אמילי אומר:

    יצא טעיםםםםםם כולם חיסלו הכל!! מאמצת את המתכון באופן קבוע ומשתוקקת כבר להכין עוד מתכונים שלך!

  3. דניאל אומר:

    הכדורים האלה פשוט מדהימים! הטחון של טבע דלי מחזיק גם אחרי חצי שעה של בישול, והטעם פשוט משגע. תודה רבה על המתכון!

  4. ענבר אומר:

    הי, אחרי הניסיון הלא מוצלח (אם כי טעים) עם טחון מהצומח של טבעול, אני רוצה לנסות שוב- הפעם עם טחון של טבע דלי.
    זה משנה איזה סוג? קניתי אחד טחון מהצומח סויה וסייטן, ואחד טחון מהצומח אורז עדשים ושקדים (שני אלה – http://www.tevadeli.co.il/#!vegan-mince/cqog ). או ששניהם יעבדו?

    תודה רבה!

    • טבעוניקה אומר:

      אני הכנתי עם טחון סויה וסייטן (BBQ).

      • ענבר אומר:

        יצא מעולה!! תודה.
        בעלי, הפיצי ואני ליקקנו את האצבעות

      • טבעוניקה אומר:

        יופי! איזה כיף לשמוע. תודה 🙂

  5. אנונימית אומר:

    אנסה עם של טבע דלי תודה

  6. אנונימית אומר:

    האם יצליח גם עם טחון של טבעול

    • טבעוניקה אומר:

      איזה צרוף מקרים, בדיוק היום ניסיתי להכין עם טחון של טבעול, ולמרות שטחנתי את העיסה, והוספתי קמח חומוס, מי חומוס ופרורי לחם, והעיסה נראתה דביקה, הכדורים התפרקו לגמרי בבישול.
      אז לצערי התשובה היא לא. הטחון של טבע דלי יותר דביק ומחזיק בבישול.

      • ענבר אומר:

        חבל שלא קראתי תגובות לפני שניסיתי 🙂
        עכשיו בבישול עם טחון מהצומח, התפרק לגמרי בבישול. אני מקווה שיהיה טעים, אבל קציצות זה בטח לא יהיה 🙂 אנסה למצוא את הטחון של טבע דלי.

      • טבעוניקה אומר:

        🙁
        גם אני למדתי את זה בדרך הקשה…
        את יכולה להשתמש בזה כמו בולונז או רוטב טעים לאורז.

        דרך אגב, היום ניסיתי להכין קציצות עם טבעול טחון, הדבק היה קמח חומוס מעורב במים. הן היו מאד רטובות ונראו מתפרקות אבל דווקא החזיקו יפה גם באפיה וגם בטיגון. אבל זה לא מתאים להכנת כדורים, רק קציצות פחוסות.

  7. יו, בתור ילדה אני גם זוכרת את הקציצות ברוטב עגבניות – ממש אבהתי את זה!!! אצלנו זה היה מוגש עם אורז.. נראה נפלא!

    • טבעוניקה אומר:

      תודה רעות.
      עד היום זה אחד המאכלים האהובים אצלי בבית.
      זו הגרסה הפשוטה… יש גם עם תבלינים הודיים ושמנת קשיו. מתכון יגיע בעתיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*