כיכר פלפלים וגבינה טבעונית

כיכר פלפלים וגבינה טבעונית

מתכון הפלפלים והגבינה הטבעונית הוא סוג של ממרח או מנה ראשונה קרה. סוג של טרין ירקות, לא כל כך יפה אבל מאד טעים. מבוסס על מתכון ישן של אהרוני לפלפלים ממולאים בגבינה. החלפתי את הגבינה לגבינה על בסיס טופו, אבל כל גבינה טבעונית רכה ולא חמוצה מדי תתאים כאן.

פלפלי רמירו הם הפלפלים האדומים, מאורכים ומתוקים ובעלי טעם מיוחד. כדאי להשקיע ולהשתמש בהם. אם אתם לא מוצאים אותם, גם פלפלים אדומים רגילים יתאימו.

מצרכים

  • 4 פלפלי רמירו – אדומים מאורכים או פלפלים אדומים
  • ½ כוס פרורי לחם, עדיף מלחם טרי מקמח מלא או מקמח כוסמין.
    אם אין, אפשר להשתמש בפנקו או פרורי לחם רגילים
  • 1 כף שמן זית

מלית

  • 150 גר' גבינת שמנת טבעונית
  • 2 בצלים ירוקים  פרוסים דק
  • 1 כף בזיליקום טרי קצוץ
  • 1 כף צנוברים
  • 1 כפית שטוחה אבקת שמרי בירה
  • 1 כפית שטוחה אבקת תחליף ביצה
  • מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה


  1. להניח את הפלפלים בתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפיה ולקלות בתנור, במצב גריל, בחום 200º.
    כשהצד העליון משחים, להפוך ולקלות את הצד השני עד שמשחים מאד.
    להוציא מהתנור ולהעביר מיד לכלי סגור או לשקית ניילון חזקה. להשאיר בכלי עד שהפלפלים מתקררים מעט והקליפה נפרדת בקלות.
    לקלוף את הפלפלים ולנקות מהגרעינים.
    לחצות את הפלפלים לשניים לאורכם.
  2. לערבב את חומרי המלית.
  3. לערבב את פרורי הלחם עם השמן, מלח ופלפל שחור.
  4. לרפד תבנית עמוקה – עגולה בקוטר כ-15-20 ס"מ או תבנית מלבנית עמוקה בנייר אפיה.
    לפזר בתחתית את פרורי הלחם.
  5. למרוח מעט מהמלית לאורך הפלפלים ולגלגל בצורה הדוקה. לסדר את הגלילים בשכבה אחת בתבנית, כפי שמתואר בסרטון.
  6. לאפות במשך כשעה בחום 180º.
    להוציא מהתנור ולקרר לגמרי.
    להפוך על צלחת שטוחה ולהסיר את נייר האפיה.
    להגיש קר או בטמפרטורת החדר, עם לחם וסלט עגבניות ובצל ירוק.

 

2 תגובות

  1. טבעוניקה אומר:

    אפשר להשתמש בקורנפלור או תערובת של קמח תפוחי אדמה וקמח טפיוקה (חצי כפית מכל אחד)

  2. היי, למי שאין אבקת תחליף ביצה… במה אפשר להשתמש?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*