כרוב ממולא טבעוני

כרוב ממולא טבעוני

כרוב ממולא הינו אחד המתכונים שהכי מתקשרים אצלי לאוכל מנחם של בית. הוא עשיר, חם ומשביע והיה מוגש בארוחות משפחתיות שהוכנו ע"י אמא שלי, סבתי ודודתי.
במסגרת שימור המתכונים הביתיים והמרתם לגירסה טבעונית, הנה גרסה עשירה לכרוב ממולא טבעוני, בנוסח רומני-ישראלי.
לגירסה דלת פחמימות, אפשר לוותר על האורז ועל הקטשופ.

מצרכים

  • 1 כרוב לבן בינוני עד גדול

מלית

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 400 גר' טחון מן הצומח מופשר.
  • ½ כוס אורז לא מבושל (לא משנה איזה סוג)
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון טחון

רוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 400 גר' עגבניות מרוסקות משומרות
  • 3 כפות קטשופ
  • 1 כוס כרוב כבוש
  • 2 כפיות כורכום טחון

אופן ההכנה

  1. הכנת עלי הכרוב למילוי:
    בסיר גדול שיכול להכיל את הכרוב בשלמותו, להרתיח מים.
    להוריד את העלים החיצוניים של הכרוב ולחתוך את התחתית.
    בעזרת סכין קטנה, לחתוך ולהוציא את הלב הקשה של הכרוב.
  2. להכניס את הכרוב למים הרותחים, לכסות ולבשל מס' דקות, עד שהעלים החיצוניים מתחילים להתרכך.
    להפריד את העלים שהתרככו ולהעביר לצלחת. להמשיך לבשל את הכרוב ולהוציא את העלים החיצוניים, עד שיש כ-20 עלים שלמים.
    להוציא את שאר הכרוב מהמים.
  3. בעזרת סכין קטנה, לקלף את הגבעול הקשה מעלי הכרוב המבושלים, כך שנשארת ממנו רק שכבה דקה. ראו בסרטון כיצד עושים זאת.
  4. הכנת המלית:
    במחבת גדולה, לחמם את שמן הזית ולהוסיף את הבצל הקצוץ. לטגן בחום בינוני-גבוה עד שהבצל מזהיב.
    להוריד מהאש, להוסיף את שאר רכיבי המלית ולערבב.
  5. למלא את עלי הכרוב, כפי שמודגם בסרטון.
  6. הכנת הרוטב:
    בסיר גדול, לחמם את שמן הזית ולהוסיף את הבצל הקצוץ. לטגן בחום בינוני-גבוה עד שהבצל מזהיב.
  7. להוסיף את שאר חומרי הרוטב ולערבב.
    להניח את גלילי הכרוב בסיר בצפיפות.
    לצקת מים עד גובה הגלילים ולהניח מעליהם צלחת.
  8. להביא לרתיחה, להנמיך את החום לנמוך ולבשל כ-45 דקות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*