לביבות תפוחי אדמה ובטטות

לביבות תפוחי אדמה ובטטות

אף פעם לא הצלחתי להכין לביבות תפוחי אדמה ראויות לחנוכה. למרות כל ההסברים והנסיונות, לא הסתדרתי עם הטיגון והלביבות בדרך כלל יצאו שרופות מבחוץ, לא מבושלות מספיק מבפנים ורוויות בשמן.

עד שמצאתי את השיטה – להשתמש בתפוחי אדמה מבושלים, ולאפות את הלביבות במקום לטגן אותן. מאז זה תמיד מצליח והלביבות האלו נחטפות מהר מהשולחן.

אני מאד אוהבת לאכול אותן עם שמנת חמוצה טבעונית ובצל ירוק.

מצרכים

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • 1 בטטה בינונית קלופה
  • 1 בצל או 2 כרישות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס פרורי לחם
  • מלח, פלפל שחור טחון לפי הטעם

אופן ההכנה


  1. לחמם תנור ל 180°.
  2. לחתוך את תפוחי האדמה והבטטה לקוביות גדולות. להכניס לסיר גדול ולכסות במים. להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה לחום בינוני, לכסות את הסיר ולבשל עד שהקוביות מתרככות, כחצי שעה.
    אפשר לבשל בסיר לחץ או במיקרוגל ואז זמן הבישול מתקצר.
  3. לקצוץ דק את הבצל או הכרישה.
    לחמם את שמן הזית במחבת ולהוסיף את הבצל או הכרישה הקצוצים. לטגן בחום בינוני-גבוה עד שהבצל משחים מעט.
  4. לסנן את תפוחי האדמה והבטטה מהמים ולהעביר לקערה גדולה.
    למעוך אותם בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג. לא להשתמש במעבד מזון כי זה משנה את מירקם הלביבות.
  5. להוסיף את הבצל המטוגן, פרורי הלחם והתבלינים ולערבב לעיסה אחידה. אפשר ללוש מעט ביידים.
  6. לרפד תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה ולשמן אותו במעט שמן צמחי (זרעי ענבים).
    ליצור לביבות בגודל לפי טעמכם ולסדר אותן על נייר האפיה.
    לשמן את החלק העליון של הלביבות בעזרת מברשת או הידיים.
    לאפות ב 180 מעלות במשך 25 דקות.
    להפוך את הלביבות ולאפות עוד כחצי שעה, עד שמשחימות, לפי הטעם.
    להגיש עם שמנת קשיו או גבינה לבנה טבעונית ובצל ירוק.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*