לחם כוסמין אוורירי

לחם כוסמין אוורירי

כמו הרבה מתכונים, הלחם הזה מקורו בטעות… לאחר שערבבתי את הקמחים גיליתי שיש לי רק מחצית מכמות השמרים. אז פשוט התפחתי אותו יותר זמן. בנוסף, בלחם הזה אין סוכר וממש לא צריך אותו…

התוצאה, לחם אוורירי יחסית, למרות שעשוי מקמח כבד.

מצרכים

  • 400 גר' קמח חיטה לבן, עדיף קמח ייעודי להכנת לחם
  • 600 גר' קמח כוסמין מלא
  • 20 גר' מלח
  • 8 גר' שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 – 550 מ"ל מים
  • 2-3 כפות גרעיני חמניה ו/או דלעת מעורבבים.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר, לערבב את הקמחים עם המלח.
    להוסיף את השמרים ולערבב.
  2. להוסיף את שמן הזית וכ 500 מ"ל מים.
    ללוש במיקסר בעזרת וו לישה.
    להוסיף עוד מעט מים אם הבצק יבש. להיזהר לא להוסיף יותר מדי מים. הבצק לא צריך להיות רטוב אלא מעט לח.
  3. ללוש ביד או במיקסר כ- 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
  4. להעביר את הבצק לקערה גדולה משומנת, לשמן גם את החלק העליון של הבצק ולכסות במגבת מטבח.
    להתפיח כשעתיים במקום חמים. אפשר בתוך תנור שחומם מעט לחום הנמוך ביותר וכובה.
  5. "להפיל" מעט את הבצק שתפח, ולהעביר לתבנית לאפיית לחם. אפשר להשתמש בתבנית מוארכת גדולה, או לחלק לתבניות קטנות יותר.
    לזרות על הבצק גרעיני חמניה וגרעיני דלעת.
    לכסות במגבת מטבח ולהתפיח עוד כשעה וחצי עד שעתיים.
  6. לחמם תנור ל 190°.
    לאפות את הלחם: 50 – 40 דקות עבור כיכר אחת גדולה או 30-35 דקות עבור כיכרות קטנות.

הערות

  •  הבצק רך וכבד יחסית ולכן צריך לאפות את הלחם בתבנית אפיה, עדיף כזו שמיועדת ללחם. לי יש תבנית מתארכת וכך אני יכולה לאפות כמות גדולה בתבנית אחת. אפשר כמובן לאפות בתבניות קטנות יותר או להכין חצי מהכמות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*