לחם כוסמין וטחינה

לחם כוסמין וטחינה

לחם מקמח כוסמין מתקתק בתוספת טחינה גולמית שנותנת צבע ומרקם רך ללחם. הלחם מתאים לממרחים מתוקים ומלוחים.

אני אוהבת לחם פשוט ללא תוספות, אבל אפשר להוסיף 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים או עגבניות מיובשות מסוננות מהשמן וקצוצות או זיתים קצוצים.

אחרי האפיה אפשר לפרוס את הלחם ולהקפיא.

מצרכים

  • 300 גר' קמח כוסמין מלא
  • 200 גר' קמח כוסמין לבן
  • 10 גר' (2 כפיות שטוחות) מלח
  • 40 גר' (2.5 כפות מלאות) סוכר
  • 25 גר' שמרים טריים  או 9 גר' שמרים יבשים
  • 50 מ"ל שמן זרעי ענבים או חמניות
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 320 – 400 מ"ל מים
  • 2 כפות זרעי שומשום

אופן ההכנה

  1. לנפות את שני סוגי הקמח לתוך קערה גדולה או קערת מיקסר
  2. לערבב לתוכם את המלח והסוכר.
  3. אם משתמשים בשמרים טריים – לערבב אותם עם כפית סוכר ו- 1/4 כוס מים. אחרי כדקה התערובת אמורה לתסוס וזה אומר שהשמרים טובים לאפייה. להוסיף את התערובת לקמח.
    אם משתמשים בשמרים יבשים – להוסיף אותם כמו שהם לתערובת הקמח.
  4. להוסיף את השמן והטחינה לתערובת ולערבב עד שהם נטמעים בקמח וכל הקמח נראה לח. אפשר לערבב ביד או בעזרת קרס הלישה של המיקסר.
  5. להוסיף 300 מ"ל מים וללוש. אם התערובת יבשה – להוסיף קצת מים בכל פעם עד שהבצק רך אבל לא דביק.
    ללוש עד שהבצק אחיד וגמיש.
  6. ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה גדולה. לכסות את הקערה בניילון נצמד, אבל לא הדוק ולהניח לשעה.
  7. להוציא את הבצק מהקערה ולתפוח עליו כך שכל האויר יצא. לעצב לצורה הרצויה – גליל חלק או צמה משלושה גלילים ולהניח בתבנית אפיה גבוהה ללחם.
    למרוח את הלחם במעט מים ולפזר זרעוני שומשום.
  8. לכסות את הלחם במגבת מטבח נקייה ולהניח במקום חמים עד שתופח ומכפיל את הנפח – לפחות שעה ועד שלוש שעות. אני מחממת מראש תנור לטמפ' הכי נמוכה, מכבה את התנור ומכניסה את הלחם להתפחה.
  9. להוציא את הלחם מהתנור ולהניח בתחתית התנור קערית עם מים רותחים. לחמם את התנור ל 180 מעלות. ולאפות את הלחם חצי שעה.
    להוציא מהתנור ולהוציא בזהירות את הלחם מהתבנית. להניח על רשת לצינון. עושים את זה כדי לייבש את הלחות שהצטברה בתבנית ועל הלחם.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*