לחם כוסמין, שיבולת שועל וגרעינים

לחם כוסמין, שיבולת שועל וגרעינים

לחם רך בזכות שיבולת השועל, משובץ בגרעינים ואגוזים. אפשר לגוון עם התוספות, כמו למשל זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות או עשבי תיבול יבשים.

את הבצק אפשר לעצב לכיכר אחת בינונית, או ללחמניות.

עדיף לאפות בתוך תבנית כי קמח הכוסמין דל בגלוטן ולכן פחות מחזיק ויציב בפני עצמו.

מצרכים

  • 75 גר' קמח חיטה לבן
  • 175 גר' קמח כוסמין לבן
  • 250 גר' קמח כוסמין מלא
  • 10 גר' סוכר (קמח הכוסמין מתקתק ולכן אין צורך ביותר סוכר)
  • 10 גר' מלח
  • 10 גר' שמרים יבשים או 25 גר' שמרים לחים
  • 50 גר' שמן זרעי ענבים או שמן חמניות
  • 300 מ"ל מים בטמפ' החדר
  • ¼ כוס שיבולת שועל גרוסה
  • ¼ כוס גרעיני חמניה קלופים
  • ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בשמרים לחים, להכין ראש עיסה: לערבב את השמרים עם מעט מכמות המים ומעט מכמות הסוכר. לכסות בניילון נצמד ולהניח לשתי דקות. התערובת אמורה להתחיל לתסוס לאחר כדקה.
    לנפות את כל הקמחים לתוך קערה גדולה או קערת מיקסר.
    להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב היטב.
    להוסיף את השמרים היבשים או ראש העיסה ולערבב.
  2. להוסיף את השמן וכשני שליש מכמות המים וללוש את הבצק. אפשר ביד או בעזרת המיקסר.
    אם הבצק יבש, כלומר נשאר קמח יבש בעיסה, להוסיף עוד מים. הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק. יתכן ולא יהיה צורך בכל כמות המים.
    זמן הלישה הוא כ- 10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש וכאשר נועצים בו אצבע – הוא חוזר למצבו הקודם.
  3. ליצור מהבצק כדור חלק ולהעביר לקערה גדולה משומנת.
    לכסות בניילון נצמד ולהתפיח במקום חמים כ- 40 דקות. אני מכניסה לתנור שחומם לחום הכי נמוך שלו, ואז מכבה את התנור.
  4. להוציא את הבצק מהקערה למשטח עבודה, לטפוח עליו כך שכל האויר יצא ולעצב לצורת הכיכר הרצויה. אני יצרתי גליל והעברתי לתבנית לחם מלבנית. אם מעצבים לחמניות, להניח אותם על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה.
  5. למרוח את פני הלחם במים ולפזר גרעיני חמניה ושיבולת שועל שלמה.
    לחרוץ לאורך הלחם חריץ אחד ארוך בסכין חדה מאד, או לרוחב הלחם – 2-3 חריצים.
    לכסות בניילון נצמד לא הדוק ולהניח לתפיחה במקום חמים – או בתנור או בתוך שקית נילון ענקית (למשל שקית פח אשפה) מלאה באויר וסגורה. אפשר לכסות את השקית בשמיכה דקה.
    להתפיח כשעה עד שעה וחצי.
  6. לחמם תנור ל 180 – 190 מעלות ולאפות את הלחם 30 דקות.
    בתום האפיה להניח את הלחם על רשת צינון, מחוץ לתבנית, כדי לאפשר לאדים להשתחרר ולהתאדות.
  7. לאחר צינון מלא אפשר לפרוס את הלחם ולהקפיא.

 

לחם כוסמין, שיבולת שועל וגרעינים

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*