מוסקה טבעונית עם מאש

מוסקה טבעונית עם מאש

המתכון הזה נוצר בזמן בזמן שהייתי בתזונת ניקוי רעלים. במשך שלושה שבועות יכולתי לאכול רק אורז, שעועית מאש, וכמה סוגי ירקות ופירות. כדי לא להישבר המצאתי מתכונים מיוחדים וטעימים משעועית מאש. זהו אחד מהם – ארוחה שלמה בפרוסה אחת: חלבונים, דגנים, פחמימות וירקות.

המתכון מתאים לפסח לאוכלי קטניות והינו ללא גלוטן.

מצרכים

  • 1 חציל גדול
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומקולפים

מלית:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות שעועית מאש מבושלת (מ- ½ כוס שעועית מאש יבשה)
  • 2-3 כפות תערובת תיבול קציצות או 1 כף פפריקה מתוקה, 2 כפות כמון טחון, 1 כף אבקת שום, פלפל שחור טחון ופפריקה חריפה לפי הטעם.

רוטב עגבניות:

  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גר' (2 כפות גדושות) רסק עגבניות
  • 1 קופסה (200-300 גר') עגבניות מגוררות
  • מלח לפי הטעם

בשמל אורז:

  • 4 כפות קמח אורז לבן
  • 500 מ"ל מים

אופן ההכנה


  1. לפרוס את החציל לפרוסות בעובי ½1 ס"מ. .למרוח ב- 2 כפות שמן זית ולסדר בתבנית אפיה.
    לאפות בתנור בחום של 220° או לצלות בגריל (אפשר של התנור) עד שהפרוסות מזהיבות. להפוך את הפרוסות ולהמשיך לאפות עד שמזהיבות גם מהצד השני.
  2. לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ.
  3. הכנת מלית השעועית:
    לחמם 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה, ולהוסיף את הבצל הקצוץ. לכסות את המחבת ולאדות עד שהבצל מתרכך ונהיה שקוף. להנמיך את החום לבינוני ולערבב את הבצל. להמשיך לטגן-לאדות את הבצל עד שמשחים אבל לא נשרף, כ- 8-10 דקות. מדי פעם לערבב. להוריד מהכיריים.
    להוסיף את המאש, התבלינים ומלח ולערבב. לטעום את התערובת ולתקן את התיבול לפי הטעם.
  4. הכנת רוטב העגבניות:
    בסיר קטן, בחום בינוני, לטגן את השום הכתוש בשמן זית, עד שמוציא ריח אבל לא משחים, כ- 1 דקה. להוסיף את רסק העגבניות ואת העגבניות המגוררות. לתבל במעט מלח. לבשל בחום נמוך כ- 10-8 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  5. בתבנית בגודל 29X19X5 ס"מ, להרכיב את המוסקה כפי שמתואר בסרטון: שכבת חצילים, תפו"א רוטב עגבניות, מלית שעועית, רוטב עגבניות, חצילים, תפוחי אדמה, רוטב עגבניות.
    השאירו כשתי כפות רוטב עגבניות עבור רוטב הבשמל.
  6. הכנת הבשמל:
    להוסיף לרוטב העגבניות שנשאר את קמח האורז ולערבב היטב, מעל חום בינוני-נמוך. להוסיף את המים ולערבב. לבשל בחום נמוך תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
    לצקת את הרוטב על המוסקה ולהדק היטב.
  7. לכסות בניר אלומיניום ולאפות 50 דק' בחום של 180°. אם רוצים קרום פריך, אפשר לאפות עוד כ- 10 דקות ללא הנייר.

הערות

  •  גיוונים למלית: אפשר להשתמש בעדשים חומות מבושלות במקום במאש. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולגוון בתבלינים.
  •  אפשר להוסיף לבשמל כף אבקת שמרי בירה, לקבלת טעם גבינתי חזק יותר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*