מקלות טופו פריכים

מקלות טופו פריכים

לטופו יש שימושים רבים, כאן הוא מופיע בבצק הפריך ומעניק לו תוספת של חלבון ופריכות. בשילוב הגרעינים  והזרעים מתקבלים מקלות או קרקרים פריכים וטעימים. אפשר לאכול אותם כחטיף או בתוספת מטבל או גבינה טבעוניים.

מצרכים

  • בצק שק"ם טבעוני – המתכון כאן
  • 1 כפית אבקת שום
  • ¼ כפית כורכום טחון
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • 2 כפות גרעיני חמניה
  • 1 כף זרעי קצח
  • 1 כפית מלח גס

אופן ההכנה

  1. להכין בצק שק"ם טבעוני בתוספת אבקת שום וכורכום.
  2. לרדד את הבצק למלבן בעובי של קצת יותר מחצי ס"מ ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    אפשר לרדד את הבצק ישירות על נייר האפייה ולהעביר לתבנית.
  3. לפזר על הבצק את הגרעינים, זרעים ומלח גס ולהדק מעט.
  4. לחתוך למקלות או מלבנים בגודל הרצוי, אפשר בעזרת גלגלת פיצה או גלגלת משוננת.
    אם הבצק התרכך, יש להחזירו לקרור נוסף במשך כ- 10 דקות.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180º במשך 15-20 דקות, עד שהמקלונים מזהיבים מעט.
    לקרר בטמפ' החדר ולשמור בכלי אטום.

 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*