מרק אפונה יבשה וקבנוס טבעוני

מרק אפונה יבשה וקבנוס טבעוני

מרק אפונה סמיך ועשיר בטעם נקניק מעושן. לא תאמינו שזה טבעוני.

מצרכים

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 100 גר' (רבע חבילה) נקניק קבנוס מעושן טבעוני
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ליטר מרק ירקות צח
  • 1/2 ליטר מים
  • 1 כוס אפונה יבשה שטופה
  • 1 כף כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אפונה קלויה – לקישוט, לא חובה

אופן ההכנה


  1. לחתוך את הנקניק לקוביות בגודל 1 ס"מ.
    לחמם שמן בסיר בינוני ולטגן בו את הנקניק עד שמשחים. להוציא את קוביות הנקניק לצלחת ולשמור את השמן בסיר.
  2. להוסיף לסיר את הבצל והגזר ולאדות בחום בינוני-גבוה כ- 4 דקות עד שהבצל מזהיב מעט.
  3. להוסיף את האפונה, הכמון המרק והמים ולערבב היטב. לגרד את תחתית הסיר עם הכף.
    לבשל בסיר מכוסה כשעה וחצי בחום בינוני-נמוך, עד שהאפונה מתרככת.
  4. להוריד מהכיריים, לצנן מעט ולטחון את המרק למחית חלקה. אפשר גם להשאיר את המרק כמו שהוא, ללא הטחינה.
    לטעום ולתבל במלח ופלפל אם רוצים.
  5. להגיש עם קוביות הנקניק המטוגן ואפונה קלוייה.

 

 

2 תגובות

  1. רויטל אומר:

    נראה נהדר! מכינה מחר. פעם אחת כשהכנתי לעצמי נקניקיה טבעונית ונתתי לבעלי לטעום, הוא אמר שלא טעים. שאנסה נקניקיה אחרת, או שביחד עם המרק זה יהיה אחרת? מה את חושבת?

    • טבעוניקה אומר:

      יש סוגים שונים של נקניק טבעוני (אני השתמשתי בזה של טבע דלי) והמרק מקבל את טעם הנקניק. לכן אני ממליצה לך להשתמש בנקניק/יה שטעימים לכם.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*