מרק אפונה יבשה ושמיר

מרק אפונה יבשה ושמיר

את המרק הזה ממש קשה לצלם. הוא סמיך מאד, ירקרק עם נגיעות כתומות, לא מצטלם יפה אבל מאד טעים ומתקתק בזכות השמיר, האפונה והגזר. זהו מרק עשיר ומנחם ומתאים במיוחד לימים קרים.

מצרכים

  • 2 כוסות אפונה ירוקה יבשה, כ-400 גר', שטופה
  • 2 כפות שמן נייטרלי (זרעי ענבים)
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים בינוניים
  • 2 כפות חוואייג' למרק
  • ½ כף כורכום
  • מלח לפי הטעם,  פלפל שחור גרוס – אני אוהבת להוסיף הרבה, כדי לאזן את המתיקות
  • 1 כוס שמיר קצוץ ואפשר גם צרור שלם
  • כ- 2 ליטר מים

אופן ההכנה

  1. לבשל את האפונה היבשה בסיר גדול עם הרבה מים עד שמתרככת מאד כשעה עד שעה וחצי. אפשר גם לבשל בסיר לחץ, כ- 30 דקות.
  2. לקלף ולחתוך את הבצל, הגזר, הפטרוזיליה והסלרי לקוביות בגודל של כ- 1 ס"מ.
    בסיר גדול, לחמם את השמן. להוסיף את ירקות השורש החתוכים ולאדות בסיר מכוסה, בחום בינוני-גבוה כ- 3-4 דקות. עד שהירקות מזהיבים מעט. לערבב מדי פעם.
  3. להוסיף את האפונה המבושלת, התבלינים והמים ולערבב.
    אם המרק סמיך מדי לטעמכם, אפשר להוסיף עוד מים, עד לסמיכות הרצויה.
    להוסיף את השמיר הקצוץ.
  4. להביא את המרק לרתיחה, בחום גבוה. להנמיך את החום לבינוני-נמוך ולבשל 40 דקות בסיר מכוסה.

הערות

  •  לחיזוק טעם השמיר, אפשר להוסיף עוד שמיר קצוץ לאחר שהמרק סיים להתבשל, או להוסיף שמיר טרי בזמן ההגשה.
  •  המרק נשמר עד שבוע במקרר. יש לערבב לפני ההגשה, כי האפונה שוקעת.
  •  מי שאוהב מרקים טחונים – אפשר לטחון את המרק לאחר הבישול בעזרת בלנדר מוט.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*