מרק עגבניות, חומוס ואורז

מרק עגבניות, חומוס ואורז

מרק עגבניות וחומוס הוא אחד המרקים האהובים עלי ואם הוא לא היה כל כך עשיר הייתי אוכלת אותו כל יום. המרק סמיך ומנחם, בטעם עשיר של חלב קוקוס וחמצמץ בזכות הליים.
החומוס והאורז מספקים חלבון מלא ותורמים לתחושת שובע לאורך זמן.

מצרכים

  • 2 כפות שמן זרעי ענבים
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 גזר גדול
  • 1 בצל בינוני
  • 1 פלפל אדום גדול
  • פיסת ג'ינג'ר טרי בעובי 1 ס"מ, קצוץ דק או מגורר
  • פיסת שורש כורכום בעובי ½ ס"מ קצוץ דק או מגורר (או 1 כפית כורכום טחון)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף אבקת קארי הודי
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף חוואייג' למרק
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושל
  • 1 קופ' (800 גר') עגבניות משומרות מרוסקות
  • ½ כוס אורז מלא לא מבושל
  • 1 צרור כוסברה טריה קצוצה
  • ½2 ליטר מים
  • מלח, צ'ילי יבש גרוס – לפי הטעם
  • 250 מ"ל (1 פחית) נוזל קוקוס (לא חובה)
  • מיץ מליים אחד, או לימון, לפי הטעם.

אופן ההכנה

  1. לחתוך את הסלרי, פטרוזיליה, גזר, בצל ופלפל לקוביות קטנות, בגודל של כ- 1 ס"מ.
  2. לחמם את השמן בסיר גדול ולהוסיף את הירקות. לאדות בסיר מכוסה, בחום בינוני-גבוה כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים ואף מזהיבים מעט.
  3. להוסיף את הג'ינג'ר, השום וכורכום טרי ולבשל עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
  4. להוסיף לסיר את שאר התבלינים ולבשל עוד כדקה, תוך כדי ערבוב.
  5. להוסיף את החומוס, עגבניות מרוסקות, אורז, כוסברה, מים, מלח וצ'ילי לסיר. להגביר את החום למקסימום ולהביא לרתיחה בסיר מכוסה.
    להנמיך את החום לבינוני נמוך ולבשל מכוסה 45 דקות.
  6. להוסיף את נוזל הקוקוס ומיץ ליים לפי הטעם – אני אוהבת את המרק חמצמץ.
    לבשל עוד כרבע שעה.

הערות

  •  אם המרק סמיך מידי לטעמכם (במיוחד אחרי לילה במקרר), הוסיפו עוד מים
  •  אם יש לכם ציר מרק ירקות (שהכנתם מראש…), אפשר לוותר על הפטרוזיליה והסלרי, ולהשתמש בציר במקום במים.

 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*