מרק עגבניות, כרישה ו…הפתעה

מרק עגבניות, כרישה ו…הפתעה

מרק עגבניות בטעם ים תיכוני פוגש נטיפי חומוס הודיים (בונדי) שמוסיפים לו פריכות, טעם וחלבון.

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כרישות חצויות לאורך ופרוסות לטבעות בעובי כ- 1 ס"מ
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות, כ- 1 ס"מ
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 3 קופסאות (1200 גר') עגבניות מרוסקות
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה (בערך כוס וחצי – שתי כוסות)
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 2 ליטר מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

נטיפי חומוס (בונדי)

  • ¼ כוס קמח חומוס
  • ½ כפית כמון טחון
  • מעט מלח, לפי הטעם
  • 1/8 כפית אבקת אפיה
  • קצת פחות מ- ¼ כוס מים
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה


הכנת בונדי:

  1. לחמם שמן זית בסיר גדול בחום בינוני-גבוה.
    להוסיף את הכרישה והגזר ולאדות בסיר מכוסה כ- 5 דקות, לערבב מדי פעם.
  2. להוסיף לסיר את השום, עגבניות, כורכום, מים, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
    לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך את חום הבישול לבינוני-נמוך ולבשל 50 דקות.
  3. הכנת נטיפי חומוס (בונדי)
    לערבב את קמח החומוס עם כמון, מלח ואבקת אפיה. להוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בלילה סמיכה.
    במחבת קטנה, לחמם שמן לטיגון, בגובה של כ- 1 ס"מ.
    לטפטף את בלילת החומוס לתוך השמן, כדאי דרך כף מחוררת, כך שיווצרו טיפות קטנות. לטגן עד שהכדורים מזהיבים.
    להוציא מהשמן בעזרת כף מחוררת ולהעביר לצלחת עם נייר סופג.
    להגיש את המרק עם הכדורים החמים.

הערות

  •  נטיפי החומוס נשמרים בכלי סגור מחוץ למקרר כיומיים.

 

2 תגובות

  1. הדר אומר:

    הבונדי האלה מושלמים!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*