מרק צח טבעוני

מרק צח טבעוני

אם יש מרק אחד שכדאי לדעת להכין, זהו המרק הטבעוני הצח. הוא דומה בטעמו למרק עוף, ללא שימוש באבקת מרק וטעים מאד בפני עצמו. בנוסף, המרק הצח הטבעוני מהווה בסיס לשלל מרקים ורטבים. אני תמיד מחזיקה כמה קופסאות של מרק קפוא במקפיא וכל פעם יכולה להכין מרק בטעם אחר.

וכמובן, בחורף הוא טעים במיוחד כשמתפנקים עם שקדי מרק…

מצרכים

  • 2 כפות שמן זרעי ענבים או שמן נייטרלי אחר
  • 1 בצל קצוץ או כרישה חתוכה לאורכה ופרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לטבעות
  • 1 שורש סלרי קלוף, חצוי ופרוס לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ
  • 3 גזרים קלופים, פרוסים לטבעות בעובי 1-2 ס"מ
  • 3 קישואים בינוניים פרוסים לטבעות עבות
  • 2-3 ירקות שורש נוספים לפי הטעם (לא חובה), חצויים ופרוסים לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ: לפת, קולורבי, בטטה
  • 1 עגבניה חצויה
  • 3-4 שיני שום קלופות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור שמיר
  • 3 גבעולי סלרי (כולל העלים)
  • 1 כף כורכום טחון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1-2 כפות חאווייג' למרק
  • 1 כף אבקת (או פתיתים) שמרי בירה
  • מלח לפי הטעם
  • 3-4 ליטר מים – לפי גודל הסיר.

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול, לחמם את השמן בחום בינוני-גבוה. להוסיף את הבצל, גזר, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה. לאדות 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים ומזהיבים מעט. לערבב מדי פעם.
  2. להוסיף את הקישואים, ירקות שורש נוספים, עגבניה, שום ומים. להגביר את החום לגבוה.
  3. להוסיף לסיר את התבלינים היבשים ושמרי הבירה.
  4. לקשור את הפטרוזיליה, השמיר ועלי הסלרי בחוט המתאים לבישול, לצרור הדוק ולהוסיף לסיר.
  5. להביא את המרק לרתיחה, להנמיך את החום לבינוני-נמוך ולבשל 50 דקות בסיר מכוסה.

הערות

  •  כשהמרק מתקרר מעט, לסנן אותו מהירקות ולשמור בקרור עד שבוע.
  •  אפשר להקפיא את המרק בקופסאות פלסטיק קטנות ולשמור במקפיא עד חודשיים.
  •  את הירקות שבושלו במרק אפשר להגיש עם המרק – בתוך הקערה או כתוספת לקוסקוס.
  •  אפשר לטחון את הירקות שנשארו (בלי צרור הירק), להוסיף תבלינים, קמח חומוס ופרורי לחם ולאפות לביבות ירקות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*