מרק שומר, כרישה וערמונים

מרק שומר, כרישה וערמונים

החורף הוא עונת השומר, הערמונים והכרישה. ביחד הם משתלבים למרק סמיך ומשביע. זהו מרק שמכינים במהירות ואוכלים בכמויות קטנות.

מצרכים

  • 1 כרישה גדולה, החלק הלבן, חתוכה לטבעות בעובי כ- 1 ס"מ
  • 2 פקעות שומר בינוניות עד גדולות חצויות לאורך ופרוסות לרצועות בעובי של כ- 1 ס"מ
  • 1 בצל קטן – חצוי לאורכו ופרוס לרצועות בעובי של כ- 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חב' (הגודל לא ממש משנה, בד"כ הן קטנות) של ערמונים בואקום – חתוכים לרבעים או חצאים, בהתאם לגודלם.
  • 1 ליטר מים
  • ½ כוס שמנת אורז, או יותר עם אוהבים מרק במרקם שמן יותר.
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני, לחמם את שמן הזית.
    להוסיף את הכרישה, השומר והבצל ולאדות בסיר מכוסה, בחום בינוני עד שמתרככים, כ- 15 דקות. כדאי לערבב מדי פעם.
  2. להוסיף את הערמונים (כדאי להשאיר כ-2 כפות לקישוט בסוף), מים, מלח ופלפל. לבשל בסיר מכוסה כ- 30 דקות.
  3. להוסיף את שמנת האורז ולבשל עוד כ- 5 דקות.
  4. אם אוהבים מרק סמיך ומחיתי, לרסק את המרק למחית חלקה בעזרת בלנדר (מוט או רגיל).

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*