ניוקי בטטה טבעוניים על מצע עדשים שחורות

ניוקי בטטה טבעוניים על מצע עדשים שחורות

אני אוהבת לקבל השראה למתכונים מאתרים מארצות שונות. נתקלתי במתכון איטלקי לפשטידת עדשים שחורות עם אורז ודלעת. ממנו הגיעה ההשראה לתבשיל העדשים השחורות עם עגבניות מיובשות. הטעם של העדשים השתלב יפה עם המתקתקות של הניוקי, שמוגברת בזכות הצליה שלו בתנור. הצרוף הלא שיגרתי הזה מהווה תחליף מיוחד לסלט בטטה ועדשים הסטנדרטי. התבשיל הזה משביע אך אינו כבד ומתאים גם לימים קרים וגם לימים חמים.

 

אפשר להשתמש בניוקי קנויים, אבל אני מעדיפה את הגירסה הביתית. כדי לקבל ניוקי בצבע כתום חזק כמו בתמונה, צלו אותם עם מעט שמן זית בתנור חם או מתחת לגריל.

כדאי לכם להכין את המתכון הזה כי הוא:

  •  עשיר בחלבון
  •  עשיר בסיבים תזונתיים
  •  עשיר בברזל
  •  בעל אינדקס גליקמי נמוך

מצרכים

  • 3/4 כוס עדשים שחורות שטופות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף אבקת קארי
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כף פטרוזיליה יבשה
  • 6 חצאי עגבניות לחות
  • 1 כפית גדושה שמרי בירה
  • מים לכיסוי ועוד כ- 2 ס"מ מעל
  • 1 כמות ניוקי בטטה טבעוניים מבושלים.
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. להכניס לסיר גדול את העדשים, בצל, גזר, שום, עגבניות לחות, פטרוזיליה יבשה, שמרי בירה, תבלינים ומים. להביא לרתיחה על להבה גבוהה.
    להנמיך את החום לבינוני נמוך ולבשל כשעה, מכוסה, עד שהעדשים רכות. אם נוצר קצף, להסיר אותו בעזרת כף.
    בסוף הבישול לא אמורים להשאר מים בסיר.
  2. לחמם תנור במצב גריל ל 220°.
    להניח את הניוקי בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לזלף מעל שמן זית. אפשר לערבב מעט כדי שהשמן יצפה את כל הניוקי בשכבה דקה. שימו לב שהניוקי יהיו בשכבה אחת. להכניס לתנור החם ולצלות כמה דקות, עד שהניוקי מקבלים צבע כתום חזק.
  3. להניח את תבשיל העדשים בצלחת ומעליו את הניוקי. אפשר לזרות מלמעלה עוד פתיתי שמרי בירה.

 

איך אתם אוהבים את הניוקי שלכם? ספרו לי בתגובות.

 

 

Save

Save

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*