ניוקי בטטה טבעוניים

ניוקי בטטה טבעוניים

בעבר, כשניסיתי להכין ניוקי בטטה טבעוניים הייתי מקבלת משהו לא ברור – כופתאות חסרות צורה, דביקות, דחוסות וללא טעם. עד שלמדתי את הפטנט שמאפשר להשתמש בפחות קמח וכך לקבל ניוקי עדינים ורכים. כדי לחזק את טעם הבטטה ואת הצבע הכתום – הכניסו אותם לגריל למספר דקות.
הניוקי שמתקבלים הינם בעלי טעם מתקתק ומתאימים למגוון רטבים. אני אוהבת במיוחד לאכול אותם עם בצל סגול מקורמל,  שמנת חמוצה טבעונית, בצל ירוק וקשיו קלוי.

מצרכים

  • 1 ק"ג בטטות
  • 250 גר' קמח – עדיף קמח כוסמין לבן

אופן ההכנה


  1. לשטוף את הבטטות, להניח בסיר עם מים ולבשל בחום בינוני-גבוה עד שהבטטות מתרככות.
  2. לסנן מהמים ולצנן מעט, עד שאפשר לגעת בהן ולקלף אותן.
  3. לחתוך את הבטטות לפרוסות עבות בעובי של כ- 2 ס"מ.
    להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור בחום של  200° צלזיוס כחצי שעה.
  4. לצנן את הבטטות ולהעביר לקערה גדולה. למעוך אותן בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
  5. להוסיף את הקמח ולערבב, עדיף ביד, רק עד שהקמח נטמע. לא ללוש ולא לערבב יותר מדי!
    מתקבל בצק רך אך לא דביק.
  6. ליצור ניוקי כפי שנראה בסרטון.
  7. לבשל את הניוקי במי מלח רותחים עד שהם צפים. לא לצופף אותם יותר מדי.
    להעביר את הניוקי המוכנים לתבנית רחבה משומנת במעט שמן זית.
  8. להגיש עם רוטב לפי בחירתכם.

Vegan sweet potato gnocchi

הערות

  • כדי לקבל ניוקי בצבע כתום חזק, העבירו אותם לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה ומשומנת במעט שמן זית והכניסו לתנור חם, במצב גריל לכמה דקות.

Save

Save

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*