סושיפון – סושי במלפפון

סושיפון – סושי במלפפון

בד"כ המלפפון נמצא בתוך רול הסושי, הפעם הוא מבחוץ. זה דורש קצת אימון, אבל בהחלט אפשרי. הטריק הוא לרוקן את תוך המלפפון ולהכניס את האצה המגולגלת לתוכו. הכי קל הוא להשתמש בוג'ידריל שמאפשר לרוקן את המלפפון בצורה חלקה ומהירה. צפו בסרטון כדי לראות איך מכינים את הסושי ההפוך.

השתמשו במלפפונים עבים וישרים, באורך דומה או קצת קצר מרוחב אצת הסושי.

מצרכים

  • 2 מלפפונים עבים וישרים
  • 1 צנון מגורר או קולורבי או 1/2 כוס אורז מבושל לסושי
  • 1 גזר קטן חתוך לרצועות דקות או מגורר
  • 1 סלק קטן מגורר
  • 2 אצות סושי

אופן ההכנה

  1. לרוקן את תוך המלפפון כך שנוצר גליל חלול.
  2. להניח אצה אחת על מחצלת עם החלק המחוספס כלפי מעלה.
    להניח על האצה לפי הסדר: צנון או אורז, סלק וגזר ולגלגל לרול בקוטר כמו החור במלפפון.
  3. להכניס את האצה לתוך המלפפון כמו שרואים בסרטון.
  4. לחתוך כל מלפפון ל-8 חתיכות
  5. להגיש עם סויה, ג'ינג'ר, וואסאבי או רוטב סויה-מיסו: לערבב 1/4 כוס סויה עם כפית גדושה מיסו בהיר.

הערות

  • אפשר לגוון עם הירקות לפי בחירתכם ואפילו להכניס רצועות דקות של טופו אפוי.
  • אפשר להשתמש באורז מבושל לסושי במקום בצנון המגורר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*