סיגרים טבעוניים עם פול קלוי וטחינה אדומה

סיגרים טבעוניים עם פול קלוי וטחינה אדומה

יש מאכלים שפשוט לא צריכים תיאור ארוך ומיותר. השם "סיגרים טבעוניים" כבר מסביר הכל – מלית בטעם קציצות של פעם עטופה במעטה פריך ומתפצפץ בפה. בקיצור, מזון נחמה למי שמתגעגע לטעם של בשר.

את הפול הקלוי אפשר להשיג באגף הפיצוחים והוא מעניק פריכות וטעם מיוחד למלית. אפשר כמובן להחליף אותו בגרגרי חומוס קלוי.

מצרכים

סיגרים

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 חב' (400 גר') טחון מן הצומח, מופשר.
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס פול קלוי, רצוי להוריד את הקליפה החומה.
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 כפיות תבלין לקציצות
  • 1 חב' (500 גר') עלי סיגר

טחינה אדומה

  • 1 עגבניה בינונית
  • 1 שן שום
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון (אופציונלי)
  • ¾ כוס מים

אופן ההכנה

הכנת הסיגרים:

  1. במחבת גדולה או סיר שטוח, לחמם את השמן בחום בינוני-גבוה.
    להוסיף את הבצל הקצוץ ולאדות בסיר מכוסה עד שהבצל משחים. לערבב מדי פעם ולהנמיך את החום לבינוני אחרי כדקה או שתיים (כשהבצל מתחיל להתרכך).
  2. במעבד מזון/קוצץ ירקות, לטחון את הפול הקלוי לגריסים בינוניים-קטנים, לא לאבקה! כדי שנרגיש אותם בתוך המלית.
  3. להוסיף את הטבעול, הפטרוזיליה, הפול הגרוס והתבלינים לסיר, ולערבב כשהסיר עדיין על הכיריים עוד כדקה.
    לטעום ולהוסיף מלח/פלפל שחור לפי הטעם.
  4. לחמם תנור ל- 200° צלזיוס, במצב טורבו.
  5. להניח מעט מהמלית בחלק התחתון של עלה סיגר ולגלגל לסיגר הדוק.
    אפשר לראות את אופן הגילגול במתכון לגלילי פסטייה טבעוניים.
  6. להניח את הגלילים בתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפייה. למרוח את הגלילים במעט שמן ולאפות בתנור שחומם מראש כ- 15-20, עד שהם מזהיבים. להפוך את הגלילים ולאפות עוד כ- 10 דקות.

להכנת הטחינה:

  1. בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, לטחון את הטחינה עם העגבניה והשום. להוסיף ¼ כוס מים ולערבב. להוסיף עוד מים לפי הצורך. אני אוהבת טחינה סמיכה יחסית. להוסיף מלח לפי הטעם. אפשר להוסיף עוד מיץ לימון, אם אתם אוהבים טחינה חמוצה, כמוני.
  2. להגיש את הסיגרים חמים, עם הטחינה ועוד פטרוזיליה.

הערות

  •  אפשר להכין את הסיגרים מראש, ולחמם בתנור (לא במיקרו!) לפני ההגשה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*