סייטן וירקות ברוטב וורצ'סטרשייר טבעוני

סייטן וירקות ברוטב וורצ'סטרשייר טבעוני

במסגרת שימור וטבעון המתכונים המשפחתיים, הנה עוד מתכון סייטן טבעוני שבמקור היה עשוי מנתח בשר (שלא אפרט את שמו…) וכאן מוחלף בהצלחה ע"י הסייטן. שילוב הטעמים של היין, הסויה ורוטב הוורצ'סטרשייר מייצר טעם חזק ועשיר מאד. לכן מומלץ להגיש עם אורז לבן פשוט.

עד שיביאו לארץ רוטב וורצ'סטרשייר טבעוני, צריך להכין אותו לבד. ההכנה קלה ושווה להכין כמות כפולה ולשמור במקרר.

מצרכים

  • 1 גוש (500 גר') סייטן פרוס לפרוסות או רצועות בעובי 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זרעי ענבים או חמניות
  • 1 בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ
  • 1 פלפל ירוק פרוס לפרוסות בעובי של כס"מ אחד
  • 2 פלפלים אדומים פרוסים לפרוסות בעובי של כס"מ אחד
  • 1 גזר גדול חתוך לגפרורים בעובי של כס"מ אחד
  • 1 קישוא בינוני חתוך לגפרורים בעובי של כס"מ אחד
  • 2 כפות רוטב וורצ'סטרשייר טבעוני
  • ½ כוס יין אדום יבש
  • ½ כוס רוטב סויה

אופן ההכנה

  1. בסיר רחב ושטוח, לחמם את השמן וכשהוא חם להוסיף את פרוסות הבצל.
    להנמיך את החום לבינוני, לכסות את הסיר ולאדות את הבצל עד שמזהיב מעט, כ- 5 דקות.
  2. לערבב את הבצל, כך שכולו מזהיב. להוסיף את שאר הירקות החתוכים, לערבב אותם ולכסות את הסיר.
    לבשל עוד כ- 10 דקות, מדי פעם לערבב, עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. להוסיף את הסייטן לסיר. לסדר אותו כך שיגע בתחתית הסיר והירקות מעליו. לטגן את הסייטן בצורה הזו כדקה מכל צד.
  4. להוסיף את היין, הסויה ורוטב וורצ'סטרשייר לסיר ולערבב.
    לבשל בסיר מכוסה בחום בינוני-נמוך כ-40 דקות.

הערות

  •  התבשיל טעים יותר ביום למחרת ונשמר עד שלושה ימים במקרר.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*