סלט גזר וסלרי חמוץ מתוק (אפיו)

סלט גזר וסלרי חמוץ מתוק (אפיו)

אני אוהבת מאד ירקות שורש אפויים בתנור. הצלייה עם מעט שמן מוציאה מהם מתיקות טבעית וטעם ארצי. לכן במתכון הזה לאפיו החלפתי את הבישול במים בצלייה בתנור.

סלט הגזר והסלרי מאזור הבלקן שנעשה פופולרי בארוחות שישי המשפחתיות שלנו, מקבל כך טעם חזק ומיוחד.

מצרכים

  • 1 ראש סלרי גדול קלוף או 2 בינוניים
  • 6 גזרים בינוניים קלופים
  • 2 כפות שמן
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפיות סוכר
  • מלח

אופן ההכנה

  1. לחצות את הסלרי לאורך ולפרוס כל חצי לפרוסות דקות. לחתוך את הפרוסות לאורך כך שמתקבלים רבעי פרוסות.
  2. לפרוס את הגזר באלכסון לטבעות מאורכות דקות (באותו העובי כמו פרוסות הסלרי).
  3. בקערה גדולה לערבב את הגזר, הסלרי, השמן ומלח לפי הטעם.
    להניח בתבנית אפיה גדולה מרופדת בניר אפיה. בשכבה אחת ככל שאפשר.
    לאפות בתנור שחומם מראש ל 200º – 190º מעלות כ- 20 דקות.
    להפוך את פרוסות הגזר והסלרי , ולאפות עד שהירקות מתרככים מעט, עוד כ- 20 דקות.
  4. לערבב את מיץ הלימון והסוכר.
    להוציא את התבנית מהתנור ולצקת על הירקות את מיץ הלימון. לערבב מעט ולהחזיר לתנור לעוד 10 – 15 דקות. לאפות עד שהירקות מתקרמלים ומזהיבים מעט.
    להגיש בטמפרטורת החדר או קר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*