סלט גרגרי חומוס ועלי זעתר

סלט גרגרי חומוס ועלי זעתר

הזעתר בגינה גדל ושניה לפני שמגיע הקיץ הגיע הזמן לגזום אותו. בתקופה הזו העלים שלו גדולים ומלאי טעם וזה הזמן להשתמש בו כשהוא טרי.

את שאריות העלים אני מייבשת ושומרת בצנצנת סגורה להמשך שימוש עד החורף הבא.

הסלט הזה הוא שילוב קלאסי של גרגרי חומוס עם זעתר.

מצרכים

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
  • ¾ כוס עלי זעתר טריים
  • מלח

אופן ההכנה

  1. במחבת גדולה או סיר שטוח, לחמם את שמן הזית על חום בינוני. להוסיף את הבצל לערבב ולכסות את הסיר. לטגן-לאדות עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף. להסיר את המכסה ולהמשיך לטגן עוד כשתי דקות עד שהבצל מזהיב מעט אבל לא משחים.
  2. להוסיף את גרגרי החומוס, עלי הזעתר והמלח ולערבב. לבשל עוד קצת, עד שעלי הזעתר מתרככים מעט והחומוס מתחמם, כ- 2-3 דקות.
    להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

לפני כמה זמן גיליתי בלוג יפה של צילומי אוכל – המטבח של ג'ולי ובהשראתו צילמתי את הקולאז' הזה של סלט גרגרי חומוס.

קולאז רכיבים סלט חומוס וזעתר

Save

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*