סלט דלעת ונבטי חמניה

סלט דלעת ונבטי חמניה

פעם הדלעת היתה עבורי ירק חסר טעם במרק. עד שהדלעת הענקית הזאת גדלה לי בגינה ואז התוודעתי למתכוני דלעת מיוחדים וטעימים. בינהם גם כאלו עם דלעת טריה. הטעם והמרקם של הדלעת הטריה שונה מאד מזו המבושלת, ומתחבר טוב לטעמים מתקתקים.

הנה הגירסה שלי לסלט קליל וטעים מאד של דלעת טריה ברוטב חמוץ מתוק מיוחד. כדאי להכין בתחילת הסתיו כשהדלעות בשיא העונה שלהן.

מצרכים

  • 200 גר' דלעת טריה מקולפת (כ- 300 גר' לפני קילוף)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/8 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • קורט מלח
  • 2 כפות זרעי דלעת קלופים
  • 1 כוס נבטי חמניה
  • 1 כף גבינת שמנת טבעונית

הדלעת הראשונה שלי

הדלעת הראשונה שלי


 

אופן ההכנה

  1. לחתוך את הדלעת לקוביות בגודל של כ- 1 ס"מ
  2. לערבב את מיץ הלימון והקליפה, סירופ מייפל וקורט מלח. לטעום את התערובת – צריכה להיות בטעם חמוץ מתוק. אם יש צורך – להוסיף עוד מיץ לימון או מייפל.
  3. לערבב את קוביות הדלעת עם הרוטב ולהניח לכמה שעות במקרר.
  4. לפני ההגשה – לסדר בצלחת שטוחה את קוביות הדלעת, זרעי הדלעת ונבטי החמניה. לקשט במעט גבינת שמנת טבעונית. כדאי לערבב את הגבינה כדי שתהיה רכה ונוחה לקישוט.
    לחילופין, אפשר לערבב את כל החומרים (חוץ מהגבינה), ולהגיש עם הגבינה בצד.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*