סלט חצילים ועגבניות

סלט חצילים ועגבניות

אחד הדברים שהכי קשה לי לעמוד בפניהם הוא סנדוויץ' טבעוני מיוחד. לא צריך חומרים מיוחדים כדי להכין סנדוויץ' כזה. מספיק לחם טוב, ממרח טעים וקצת עלים ירוקים – אפילו חסה, כדי להכין את הסנדוויץ' המושלם. אז אם התמונה גורמת לכם להזיל ריר, כמוני, רוצו להכין את הסלט הזה ותוך חצי שעה תוכלו להנות מכריך מושלם לארוחה קלה.
בתמונה: לחם כוסמין אוורירי, טחינה, סלט חצילים ועגבניות ועלי רוקט.

מצרכים

  • 2 חצילים קטנים או אחד גדול, חתוכים לקוביות בגודל של כ- 2 ס"מ.
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גר' (קופסה קטנה) רסק עגבניות, עדיף אורגני, ללא סוכר
  • ½ כוס מים
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • צ'ילי יבש או פפריקה חריפה לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. לחמם שמן זית בסיר רחב ושטוח או מחבת גדולה, על חום בינוני-גבוה.
  2. להוסיף את החצילים, לכסות את הסיר ולהנמיך את החום לבינוני.
    לטגן את החצילים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמתרככים ומזהיבים, כ- 15 דקות.
  3. להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים ולערבב כחצי דקה.
  4. להוסיף את המים, לערבב ולהנמיך את חום הכיריים לנמוך.
  5. לבשל מכוסה עוד כ-20 דקות. אם התבשיל מתייבש, להוסיף עוד מעט מים.
    אפשר לאכול חם או קר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*