סלט מלפפונים ברוטב סויה-ג'ינג'ר

סלט מלפפונים ברוטב סויה-ג'ינג'ר

סלט מלפפונים אסייתי, קל ומהיר הכנה בטעמי סושי. אני ממליצה להשתמש ג'ינג'ר כבוש ביתי.

מצרכים

  • 1 מלפפון
  • 1 גזר קטן או ½ גדול
  • 1 גבעול בצל ירוק פרוס לרצועות אלכסוניות (החלק הירוק בלבד)
  • 1 כף שטוחה שומשום בהיר

רוטב

  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כפית סוכר  (אפשר גם פחות)
  • 1 כף רוטב סויה
  • ½ כפית ג'ינג'ר כבוש קצוץ

אופן ההכנה

  1. במחבת יבשה, לקלות את השומשום עד שמזהיב מעט. להעביר מייד לצלוחית (כדי שלא ישרף…)
  2. לשפשף את קליפת המלפפון במעט מלח גס ולשטוף במים. לייבש היטב את המלפפון.
    לפרוס את המלפפון לפרוסות דקות מאד, כדאי בעזרת ספירלייזר או מנדולינה.
  3. לחתוך את הגזר לגפרורים דקים, כדאי בעזרת ספירלייזר.
  4. בקערית, לערבב את החומץ והסוכר ולחמם מעט (במיקרוגל) כדי שהסוכר ימס. לקרר את התערובת לטמפ' החדר.
    לערבב את שאר חומרי הרוטב עם החומץ.
  5. לערבב את המלפפון, הגזר והבצל הירוק.
    לפני ההגשה לזרות שומשום ולצקת את הרוטב

הערות

שכחתי להוסיף בצילום… כדאי מאד להוסיף רצועות של אצת נורי (כחצי אצה).

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*