סלט נתחי סויה ופסטה בויניגרט רוזמרין

סלט נתחי סויה ופסטה בויניגרט רוזמרין

ארוחת סלט קלה ומשביעה שמשלבת תבשיל חם של נתחי סויה ופסטה עם ירקות פריכים וקרירים. השילוב האהוב עלי בקיץ.
אפשר לאכול גם אחרי שהסלט מתקרר.

מצרכים


נתחי סויה מוקפצים

  • 100 גר' נתחי סויה יבשים כהים או בהירים לבחירתכם
  • 1 בצל בינוני חצוי ופרוס דק
  • 1 כף שמן
  • 2 כפות שטוחות תבלין פילדלפיה או גריל עוף או תערובת של פפריקה ואבקת שום.
  • 1 כוס פסטה קצרה (פוזילי, פנה וכד') מבושלת, עדיף פסטה מקמח כוסמין מלא או חיטה מלאה.
    למתכון נטול גלוטן, אפשר לוותר על הפסטה או להחליף בפסטה נטולת גלוטן.
  • מעט מלח (כי גם הרוטב מכיל מלח)

ירקות לסלט

  • ½ ראש חסה עגולה (אמריקאית) או 5-6 עלי חסה ערבית
  • 1 כוס כרוב סגול קצוץ
  • 1 גזר קטן חתוך לגפרורים דקים
  • 1 עגבניה בינונית חצויה ופרוסה דק
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

ויניגרט רוזמרין

  • 1 כף שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ דק מאד
  • 1 שם שום כתושה
  • ½ כפית רוזמרין קצוץ
  • מלח

אופן ההכנה

  1. הכנת נתחי הסויה
    להשרות את נתחי הסויה במים רותחים במשך 20 דקות לפחות. לסנן מהמים, לשטוף במים קרים ולסחוט היטב.
    לחמם שמן במחבת גדולה ולהוסיף את הבצל. להקפיץ בחום בינוני-גבוה עד שהבצל מזהיב. להוסיף את המלח, לערבב ולטגן עוד כדקה.
    להוסיף את נתחי הסויה והתבלינים ולטגן עוד 2-3 דקות תוך ערבוב עד שהתבלינים נספגים בנתחים. אם הנתחים נדבקים למחבת, אפשר להוסיף מעט מים.
    להוסיף את הפסטה, לערבב ולטגן עוד כדקה, עד שכל הפסטה מצופה בתבלינים.
  2. הכנת ויניגרט
    לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה. לטעום ולתקן תיבול.
  3. לערבב את הירקות בקערה גדולה.
    לסדר מעליהם את נתחי הסויה המבושלים.
    לצקת את הרוטב מעל הסלט ולהגיש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*